onsdag 31 oktober 2012

Olydig bil

Det är vad jag har. Den tar av precis var den vill och ofta mot ett vädersträck som är alldeles åt pipan fel. Varför gör den så? Har det med åldern att göra? Bilskrället har ju förvisso 12 år på nacken, men jag har fler år än så. Jag vet att vi ska svänga så där lite snett åt vänster, ändå svänger den åt höger. Mot Lomma. Jag har inget emot Lomma, det är inte det, men nu bor vi i Svedala, bilen och jag. Varför vill den då till Lomma?

Tröttsamt. Det händer ganska ofta. Ska jag kanske sälja den åt en Lommabo kanske?

Det är onsdagkväll och jag ser fram emot att få lägga denna dag till handlingarna. Ciao

tisdag 9 oktober 2012

Dags att inse fakta

Hösten är här och det är bara att acceptera. Hur roligt är det?

För mig är hösten och vintern en transportsträcka fram till våren och sommaren. Jag vill att den ska gå fort. Jäkligt fort. Som när Carl Lewis sprang. Fort som fan.

Sträckan är ju tyvärr 7 månader lång och det är långt. Hur fort måsten hösten och vintern springa!

Det hjälper inte att gnälla, här måste jag gilla läget. Så är det. Lite doft och värmeljus överallt brukar pigga upp. Kanske dags att börja planera för advent och jul? Hur ska temat vara i år? Sedan har jag ett annat problem!! Typ. Vi har bara bott i det här huset i 2 år, snart och jag har inte hittat det perfekta stället för julgranen!

Världsliga problem för Karin i Svedala och regnet öser ner. Det smattrar högt på uterumstaket och vinden sliter i det som finns kvar i trädgården. Så är det just nu. Detta vädret kan man både ha och mista, eller hur? Fortsatt skön kväll alla och Ciao
tisdag 2 oktober 2012

God kväll världen

Denna tisdag är på väg att dra bort forever.

Jag har gjort det bästa av denna dag. Den började med att jag var hos frisören och det behövdes verkligen. Och det blev bra, precis som jag vill ha det.

Efter frisören, i hällande ös regn och blåst!!! gick jag till min bil. (synd på håret, men...)

Jag körde till ett av våra lågpprisvaruhus för att inhandla diverse rengöringsmedel mm, . Kassörskan som jag hade att göra med var däremot inte på sitt bästa humör. Hon var faktiskt en riktig Rugguggla. På riktigt var hon det.  Jag var ju positiv och glad, kände mig till och med lite snygg, trots att regnet och blåsten hade sabbat min frisyr. Jag betalade mina varor, kassörskan gnällde för hon behövde andvända båda varubanden!!!???? Förlåt, så mycket, men jag kan ta de stora varorna direkt i vagnen, sa jag.  Det är försent sa hon, jag har redan lagt dem på båda!!!

Jag packade ner mina varor i påsarna (6 st)  under tystnad och stor koncentration.

När jag var klar sade jag till kassörskan ; Hade jag inte varit på så gott humör som jag är, så hade jag bett att få tala med din chef och fått dig att inta en position där du inte har med kunder att göra, för en mer otrevlig och sur person har jag aldrig träffat.

Ja, tyvärr fick mitt avslut i den affären bli såhär.

Hem till Svedala, in med kassarna i huset, fortfarande på gott humör.

Dottern ringer, ska vi till IKEA? Ja, varför inte??!!

Vi åker till IKEA, handlar lite av varje. Kul var det. Korv med bröd efter det.

Visst är det härligt att leva?       Ciao alla där ute     (och som sagt, bilder är på G)

måndag 1 oktober 2012

En måndag är vad man gör den till

Jag är inte någon älskare av måndagar, men den får gå ändå. Jag har fortfarande semester så egentligen spelar det inte så stor roll vad det är för veckodag.

Dock börjar jag känna mig lite stressad. Det var ju så mycket jag skulle hinna med och nu är det sista veckan och jag vet att jag inte kommer att hinna med allt jag hade planerat.

Lite frustrerande faktiskt. Jag lider ju av prestationsångest. Jobbigt.

Och lite styling på bloggen kommer jag inte att hinna. Herregud, det tar ju timmar och sitta vid datorn och klura ut hur jag ska få en snygg design!  Och lägga in passande bilder, oj, oj, säger jag.

Jag håller på att fixa i källaren, packar upp och packar ner, möblerar om i lådorna, skriver etiketter på vad som finns i lådorna, ställer dom snyggt och prydligt på hyllor. Jag fotograferar före och efter, massor med bilder har jag.

Men dessa ska läggas in i datorn och sedan länkas hit. Stora projekt för mig, jag håller på att få krampanfall. Tålamod krävs för detta och jag har väldigt litet sådant.

Men men, det är en ny dag i morgon. Jag ska till frissan kl 09.30 och bli snygg i håret. Kanske jag får nya krafter efter det, hoppas det.

Ciao och trevlig avslutning på denna måndag.