torsdag 29 januari 2015

Min bästa tid är nu

Dagen D är kommen. Det är dags för mig att inse fakta med stort F!! Dags att förstå att jag har gått i pension. Jag är pensionär nu, på riktigt. Hej och Hå, det snurrar i huvudet, flimmrar för ögonen och ångesten tar ett stryptag på mig!

Jag har gnällt i långbänk tillräckligt nu. Jag har lagt in ynkliga inlägg på FB om hur svårt jag har det! Jag har fått massor med glada tillrop och tips i gensvar av mina vänner. Tusen Tack alla. 

Idag ska jag gå på en uppvaktning/avtackning till en mycket god vän som går i pension på måndag.
Jag ska vara glad och positiv, tala om för henne att "nu börjar livet, din bästa tid är nu". Då måste jag ju också mena vad jag säger till henne, för man ljuger inte en god vän rakt upp i ansiktet, eller hur?

För det är ju som mina vänner säger, att jag äger min tid nu, jag kan i stort sett göra vad jag vill, inte göra någonting om jag inte vill. Dagen är min, Fri att spendera. 

Hela januari har passerat utan att jag gjort någonting annat än att vara passiv och gnälligt och varit på gränsen till att falla ner i djup depression. Tyckt hur synd som helst om mig själv. Ett sånt jävla slöseri med dyrbar tid! Det är inte klokt inser jag nu.

Vissa vaknar tidigare än andra, jag tillhörde de andra, men jag är vaken nu. Det känns bra.

Det sägs att det är "de små detaljerna som gör det"! Som att titta ut genom fönstret just nu, en fredag i Svedala där det från himlen ramlar ner ett snöblandat regn! Vill jag gå ut i detta elände så bestämmer jag det själv, bara en sån sak!

Nu tar jag tag i livet, äger min tid, njuter av friheten, gör vad jag vill och ser fram emot att gå till en god vän och önska henne Lycka Till med friheten. Bara en sån sak, utan att be om ledigt från jobbet! 

Idag börjar livet, det är fredag mina vänner, det kan inte bli bättre. Tjoho, här kommer jag..       //Ciao

onsdag 28 januari 2015

Bara trögfattad eller dum på riktigt

Ja kära ni, det här med att blogga är ju inte så enkelt som jag tror. Huvudet är fullt av "att skriva" men inget kommer ut!

Jag tänkte att om jag har lite annonser här, så ska det kanske bli fart på skrivandet. Så tänkte jag. Där gick jag bet så det visslar. Jag begriper inte hur jag ska bära mig åt! Suck och frustration. Hur svårt kan det vara? Är jag "dum på riktigt" eller bara trögfattad? Jag får ångest och snart får jag väl ett hysteriskt anfall också!

I normala fall är jag ju inte dum, jag är ganska normal faktiskt. Jag tar nya tag och så får vi se.

//Ciao