torsdag 30 april 2015

Valborg

#blogg100
Inlägg nr 61

Det är Valborg och om ett par timmar är det Valborgsmässoafton. Kungen har födelsedag och vädret är som det brukar. Kallt, blåsigt, mycket blåsigt och regnet hänger i luften. Så är det här hos mig. I Lund är det massor med folk i parken för att fira. 30.000 räknar man med. Där startade de kl 07.00 i morse med champagne och gröt!! 

Mina barn och barnbarn frågar "kan vi inte grilla hos er ikväll"? Snälla mormor, det är så mysigt. Mysigt, det är ju svinkallt! Men OK, sade jag, vi kan grilla i carporten och sätta på infravärmen i uterummet. Så får det bli.

Jag har varit hos slaktaren och köpt grillspett lite vegetariskt på Hemköp. Gjort grillsåser och sallad och vitlökssmör till brödet. Lite "roliga" pommes till detta. En typ kladdkaka finns i frysen så den får bli dessert. Det blir nog bra det här.

Jag håller tummarna för att det inte ska bli ösregn, för då smattrar det alldeles för mycket på uterumstaket och vi kommer inte att kunna höra vad vi säger. I-landsproblem? Kanske, men så tänker jag. Hur har ni det hos er? Firar ni Valborg? Jag vill inte precis påstå att vi "firar", men det är roligt att träffas och äta gott tillsammans. 

Hoppas ni får en trevligt kväll med familj och vänner.


onsdag 29 april 2015

Det svåra huset

#Blogg100
Inlägg nr 60
Ja, där bor vi, i det "svåra" huset. 37:an. Ett hus med potential! Kyss Karlsson. Vi köpte huset i september 2011 och flyttade in den 1.sta december samma år. My God vad vi har slitit och vi är inte färdiga än. Frågan är om vi någonsin blir klara. Det blir ju också så, att man blir "lite hemmablind".

Lister som ska upp, både tak och golv, man liksom vänjer sig vid att de inte är klart än. Det är ungefär som den där lappen på kylskåpsdörren som suttit där ett tag. Till slut ser man inte den! 
 Vi har också stött på massor med problem när vi började renoveringen. Det mesta har vi fått göra om minst två gånger!

Visst har här hänt massor, för att tänka positivt, så har vi gjort mer än vad vi har kvar.
Jag ska visa lite bilder från renoveringen i ett senare inlägg.

Just nu håller jag på i trädgården. Det är roligt. Och i morgon är det Valborgsmässoafton mina vänner. Om vädret i morgon vet jag inget, men det ser inte ut att bli ett kanonväder. Men, det blir Valborg ändå.

Inspirationen att skriva lite idag, försvann lika snabbt som den kom! Så kan det bli och i mitt fall alldeles för ofta tycker jag. Inget att göra något åt. Stänga ner och återkomma i morgon? Ja, så får det bli.

tisdag 28 april 2015

Nu är det kris med tiden

#Blogg100
Inlägg nr 59
Ja vänner, jag har kris med tiden. Detta inlägg kommer att bli sämst av alla. Förlåt.

Så är lägets idag. Jag har agerat chaufför hela dagen. Än hit och än dit. Några har fått vänta. Det som har varit prioritering ett är äldsta sonen. Såklart.

Han fick en kraftig hjärtinfarkt för drygt 8 månader sedan. Han blev akut opererad och fick insatt en stent. Allt gick bra. Tack. På senaste tiden har han haft känningar runt i hjärtat som inte har känts bra. Det blev bestämt med en röntgen.

I väntan på denna råkade han ut för en olycka på jobbet och skar av den leden som gör att man kan röra tummen! Akut operation och gips runt tummen. Restriktioner att inte röra den. Ca 12 veckor!!

Idag, röntgen för hjärtat. Allt var bra. Tack. Dock får han inte röra högerarmen på 24 timmar. Alltså, vänsterhanden med skadad tumme som inte får ansträngas och en högerarm som ska vara stilla i 24 timmar. Min son har precis som jag, bara två armar/händer!!!!!! Jag kan också tillägga att sonen är endast 46 år.

Så är läget, därför bara detta inlägg. Sorry, men jag kommer snart med lite roligare inlägg. Och bilder.

måndag 27 april 2015

Out of order

Inlägg nr 58
#Blogg100

Vi har problem med internet idag. Segt som sirap och mycket frustrerande. Jag blir liksom lite avtrubbad i hjärnan, samtidigt som jag blir förbannad.

Jag skriver detta inlägg från min padda och det är ingen höjdare. Det känns som en jäkla måndag. Normalt har jag inte problem med måndagar, jag tycker tisdagar är värst. Detta tyder jag som att det kommer att bli en bra tisdag, eller vad tror ni?

Annars har vi haft bra väder idag, mestadels sol. Jag har varit på ett ställe som heter DOLLAR$STORE. Har ni varit där? En affär full av saker du både kan ha och mista. Mest mista faktiskt, men där var billigt. Rengöringsmedel och liknande till halva priset. Och det var ju bra.

Hoppas ni får en skön kväll, jag återkommer i morgon och vem vet, i morgon blir den dag jag lägger in ett riktigt bra inlägg. Precis som ni gör??söndag 26 april 2015

En lugn och småregnig söndag

blogg100
Inlägg nr 57

Hur har ni det hos er? Här hos mig är det totalt vindstilla och regn. Det perfekta regnet. Det som regnar stilla och rakt ner. Så ska det vara. Inte regna på tvären.

Dagen har gått i stilla mak tycker jag. Jag har varit hos min gamle far och hjälp honom att betala sina räkningar och sedan betalat våra egna också. Skönt när det är gjort.

Nu ska jag strax inta min plats i köket. Lasagne, tomatsallad med mozarella och basilika har jag tänkt mig. Vitlöksbröd till detta blir ju också bra samt ett glas gott rött vin. Perfekt avslutning på en skön söndag tycker jag.


 Lite av trädgården 
 Här är skönt att sitta när det är varmt
Om vädret blir som jag vill, så sätter vi nog på taket
om ett par dagar

 Här står hon, vita damen
och krukorna runt henne har fått växter

 Nä, hon är inte vacker, det är hon inte
och hon har tappat sin näsa, stackare


 Det är här jag ska försöka skapa
mitt lilla Toscana


 Fikonträdet kommer i kruka i morgon
ser ni fikonen?

 Trillingblomman, visst är den fin?
Den ska också få hoppa in i en annan kruka.

Det var allt för idag. Hoppas ni får en skön avslutning på denna söndag.


lördag 25 april 2015

Lite lagom regn

#blogg100
Inlägg nr 56

Här hos mig regnar det idag. Hur har ni det? Jag klagar inte, det behövs för gräsmattan. Den har vi vertikalskuret och lagt på topping och lite mer gräsfrö på sina ställen så regnet kom som på beställning.

Jag har köpt lite växter idag också. Börjar bli ett gift tror jag. Kan inte gå förbi något utan att jag måste ha dem. Nu! Inte vänta och tänka först, nej, måste ha nu. Idag blev det ett fikonträd och en Trillingblomma. Fikonet kan planteras i kruka eller ute i rabatten. Den tål -20 grader står det på lappen, så den/det ska nog klara en vinter här i Svedala.

Jag har problem med att lägga in bilder idag! Vet inte varför. Detta får jag lösa tills i morgon. Tack för idag.fredag 24 april 2015

När man fixar i trädgården

#blogg100
Inlägg nr 55

Det där med att hålla på och fixa, stensätta och plantera i krukor tar på krafterna. Jag har lite för många järn i elden just nu. Har köpt en massa små växter som ska planteras i lite större krukor, men har kommit på att vissa är för tidigt att sätta ut nu. De måste stå till sig lite i uterummet.

Där, i uterummet står redan en hel del som också ska ut så småningom. Så blir det väl när man går omkring och tror man är trädgårdsmästare. Jag faller lätt för arrangemang som jag ser i trädgårdstidningar. Oh, så ska jag göra, den vill jag också ha osv. 

Ja, det löser sig väl i slutändan skulle jag tro. En sak har jag i alla fall gemensamt med trädgårdsmästaren, jag har jord under naglarna. Inte bara där förresten, jag har jord överallt känns det som. Det skvätter nämligen ganska mycket när jag håller på. Vet inte varför, det blir bara så.

Det är fredag mina vänner och det gillar jag. Vet inte varför, men fredagar är bra. En sak till, jag har också planterat potatis i murhinkar. Ska bli spännande och se om det blir något av dem.

Den här damen står på stenbeläggningen.
Hon ska bli omgiven av blåa krukor med vita blommor.
Familjen tycker hon är ful och bör kastas.
Men icke, jag gillar henne. Skarpt.


torsdag 23 april 2015

Trött som ett helt ålderdomshem


#blogg100
Inlägg nr 54
Trött som ett ålderdomshem? Fördomar? Är man trött på ålderdomshemmet? Vet inte. Kanske, men jag är trött. Trött på riktigt.


Vi har varit på Nybrostrands Camping,  strax utanför Ystad. Som jag skrivit tidigare, så har vi husvagn, den är placerad just på Nybrostrands camping. Hela säsongen. Husvagnen ställdes på plats den 17 april. Idag har vi satt upp yttertältet eller förtältet? Vet inte så noga vad det heter. Men nu är det på plats. Hela proceduren tog ca 3 timmar.

I en blåst på 13 sekundmeter ca 50 meter från havet kämpade vi som djur! My God, det är väl förmodligen bara amatörer som gör det i en sådan blåst?!?! Men solen var på plats och sken hela tiden. Vi hade tur att inga andra av säsongscampare var på plats. Tack för det.

Jag hade kameran med mig och hade tänkt att fotografera. Det blev inte så. Eftersom det blåste "från helvetet" så blev min lott att stå och hålla i "tältstänger" så att de inte försvann!

Ja, kära ni, jag är definitivt ingen campingmänniska, så en och annan och ibland faktiskt många svordomar rasade ut ifrån min käft. Jo, så var det och det står jag för.

Vad ska ni då med husvagn undrar säkert många. Ja, vi är ju två om denna och jag har sagt från början "blanda inte in mig i den här husvagnen"!! Men, man blir ju inblandad ändå, mot sin vilja.

Eller? Jag vet inte. Vi har tre barn, maken och jag. Yngste sonen har två, ganska små barn. 6 år och 2,5 år. De jobbar och sliter, pengarna räcker inte till resor till Spanien, Grekland, Italien osv.


Då tyckte maken, som är förtjust i husvagnsliv, "vi köper en husvagn, ställer den på en camping hela säsongen, alla kan utnyttja den, åka dit när de vill och känner för det". Vi har ytterligare två barn som har tonåringar. Dessa var inte så våldsamt intresserade!!

Förrän nu???? Så bokningsschema är upprättat!  Så är läget just nu och jag är trött, urlakad, saknar energi just nu. Trädgården här hemma i Svedala, som jag har storslagna planer med, den orkade jag inte med idag. Tyvärr. För jag har köpt massor med blommor, plantor mm, som ska planteras i rabatt och sättas i krukor. Många krukor!

Ja' jösses Amalia som det kan bli!! Jag har sagt åt mig själv, "men för fan Karin, ta det lugnt, det är bara den 23 april!!! Du hinner och tänk på att det kan bli ett bakslag i vädret".

Så är de ju. Det är logik för en hönshjärna! Men ändå!!! Typ.  Ja, kära ni, så är läget just nu och jag är faktiskt mycket trött.

Tack för idag och inga bilder idag i heller. Detta inlägg kommer ifrå n min "Padda". Om fel och annan skit finns här, så är det "Paddans" fel. Inte mitt. S


onsdag 22 april 2015

Det går framåt

#blogg100
Inlägg nr 53

Det går framåt i trädgården. Jag flyttar runt krukor hit och dit, flyttar tillbaks och början om från början. Ja, ni vet. Kanske inte alla, men någon. Min man undrade vad jag gjorde när jag flyttade på två krukor ca två cm! Jag vet inte exakt, men jag tyckte det blev bättre så. Hm....

Idag har vi varit barnvakt åt minsta barnbarnet Miranda. Hon fyller 3 år till sommaren. En underbar liten tjej.
 Vi har även hämtat hem den nyopererade sonen. Det tog tid minsann. Först massor med timmar på Kirurgen igår och sedan tillbaks i morse kl 07.30 för operation. Den blev av ca 10.30 och nu har han fått åka hem. En avsliten sena ovanför tummen, den som gör att du kan röra den, vad jag förstått. Nu ska den förhoppningsvis läka och bli bra. Armen är gipsad.

Nu har jag inget mer att berätta, jo, kanske men det får bli i ett annat inlägg. Hoppas ni får en skön kväll, ni som läser här.

Ser ni den? Citronen!
Undrar om det blir något av den?

tisdag 21 april 2015

Rätt som det är händer något

blogg100
Inlägg nr 52
klockan 10 i förmiddags hade jag så gott som planerat dagen. Strålande härligt trädgårdsväder. Klockan kvart över 10 är jag klar att köra och handla.

Då ringer telefonen. Äldste sonen har skadat handen på jobbet och ska till handkirurgen. Pang!! Jag är kvar här och vi väntar på operation. Nu får vi besked, att man vet inte hur dags han ska opereras.

Jag ska bege mig hem nu och sonen får ringa när han ska hämtas. Så är läget nu.

Inga bilder idag. Dessa får komma i morgon i stället. Hoppas ni får en skön kväll, ni som läser här hos mig.

måndag 20 april 2015

Magiskt

#blogg100
Inlägg nr 51
Vi har haft magiskt väder idag. Tycker jag. Jag har varit iväg på Emporia med min gamle far, (89 år). Han har aldrig varit där och blev ganska imponerad, även om det satt långt inne att erkänna det. Han var mer än nöjd efter ett besök på Clas Ohlsson! och ville hem efter det. Sagt och gjort, vi körde hem igen, med en nöjd gammal far. Han skulle koka två ägg när han kom hem!!

Jag har "lekt" trädgårdsmästare i eftermiddag. Min dotter är trädgårdsmästare så hon hjälper mig med det jag inte förstår.

Jag har planterat om växterna jag köpte i förra veckan. Dessa är planterade i provisoriska krukor. Ska planteras om när de har vuxit till sig.(säger trädgårdsmästaren) Det är ganska krävande men mycket roligt.

Kvällens måltid är avklarad. Jag åt pasta, strimlad kycklingfilé, broccoli och morötter, allt i en gryta. Mozarella på det. Mannen fick kycklingfilé, broccoli, riven morot och körsbärstomater. Så nu vet ni det.

Nu tänker jag ta ett skönt bad med doftande badolja och efter det en ljuvligt doftande lotion. Sen mina vänner, bänkar jag mig i soffan och åker till Toscana med Ernst. Jag hoppas på massor med inspiration. Halva min själ är i Toscana, den andra halvan kämpar på för att överleva här i Sverige och idag har det inte varit några problem. Hoppas ni får en skön kväll, ni som läser här.


 Provisoriskt planterade
därav udda krukor

 Hoppas nu att dessa kommer att
förgylla min sommar. Så jag kan få
lite Toscana här i Svedala

 Lite blickfång i rabatten
Lyckliga Lotta

 Citronträdet står just nu lite taskigt till
bland bråte och annat skit som ska bort

 Denna elaka rot från en caprifol
har gett sig fan på att vi ska få kämpa
för att få brot den!
Vi ger oss inte.

En ananas. Vad tror ni?
Kommer den att klara sig och kommer
den att bli ätbar? Tveksamt, men det är kul
att försöka.

söndag 19 april 2015

Nr 50

#blogg100
Inlägg nr 50

Tjoho!!!
Nu är jag exakt halvvägs. Yes! Även om jag hittills bara presterat dravel, så har jag lagt in femtio styck, inklusive detta. Inte illa, eller hur? 

Dagen har bjudit på underbart väder här i Svedala. Dottern har planterat om mitt citronträd samt planterat lite kryddor i pallkragen. Jag har lackat nya fönsterkarmen, 3 ggr. I morgon kan jag få placera lite krukor och dylikt där. Mannen har pysslat med gräsmattan och grannarna har hållit ett jäkla liv med trimmer och sågning av buskar samt en maskin som gjorde flis av allt han klippt.

Äldste sonen och hans dotter har varit här på middag. Med andra ord; En härlig söndag.

 Fönsterkarmen som snart är redo
att tas i bruk

 En liten tomatplanta, minsannDagen mat blev en laxlasagne, vitlöksbröd
och en grönsallad

Tack för idag och fortsatt härlig söndag.
Alltså, inlägg nr 50!! Otroligt.

lördag 18 april 2015

Sparlåga

#blogg100
Inlägg nr 49

Idag går jag på sparlåga de lux. Riktigt lågt faktiskt. Jag var iväg till handelsträdgården och köpte två styck pelargoner. En doftpelargon och en årets pelargon. Det var allt. Nu har jag en del som ska plantas om i större krukor, men inte idag, idag går jag som sagt på sparlåga, på riktigt. Synd.


Så dåligt fotograferat! Blommorna kom inte med.
De är någon slags nyans av lila.

fredag 17 april 2015

Dagen D

#blogg100
Inlägg nr 48

Det är fredag mina vänner. Känns det bra? Dagen D är här. Dagen då vi ska ställa husvagnen på plats på en camping strax utanför Ystad. 

En son och hans barn samt mannen och jag drog iväg med husvagnen till Campingen. Glada barnbarn som längtar tills de kan få tillbringa helger och lite semester där. Ett stenkast från en underbar strand med nästan vit sand och ingen tång. Härligt.

Vädret visade sig också från sin bästa sida. När vi placerat husvagnen på vår tilldelade plats och plockade fram stänger och rör och allt som hör till skulle vi sätta upp yttertältet.

Var är yttertältet undrar sonen? Det ligger.............kvar hemma i källaren!!! Herre Gud! Vi har tänkt på  allt, utom yttertältet! Så kan det gå, när haspen är på, typ.

Nåja, vi hade fika med oss så det gjorde vi, fikade. Sen åkte vi hem igen. Tältet får komma på plats antingen lördag eller söndag.

Eftermiddagen tillbringade jag i vårt uterum. Vädret slog om till mycket omväxlande. Stundtals sol, sen lite regn, efter det ösregn och till slut ett regält hageloväder och sen sol igen.
Bilder från dagen äventyr uteblir av förklarlig anledning. Återkommer senare. Husvagnen ska stå där den står hela säsongen.

Trevlig helg önskar jag er.  

torsdag 16 april 2015

Lite om ingenting

#blogg100
Inlägg nr 47
Snart är hälften gjort. Snart.

Idag har jag varit iväg på Plantskolan och köpt lite växter. Inte mycket men ändå. Vädret är ju fortfarande inte som jag vill. Väderguden gör som den vill om man säger så och den förbannade blåsten! Jag gillar den inte alls. På Plantskolan fick jag i alla fall lite inspiration och det är positivt. Fortfarande är det förtidigt att sätta ut vissa växter.

 Rosmarin och Timjan

 Salvia och mynta

 Lyckliga Lotta 
och Pelargoner

Lavendel

Ja, det var vad jag handlade i dag. Jo förresten, jag köpte även lite stora krukor. 

Slut för idag, tack för idag.


onsdag 15 april 2015

Solen tittar fram minsann

"blogg100
Inlägg nr 46
Lycka när solen visar sig efter ett evighetslångt regnande. Kanske inte evighetslångt, men ett par dagar var det. Nu, härligt. Jag har fått gjort lite marktjänst idag. Det ska ju också göras, eller hur?

I dag ska jag iväg på tjejmiddag. Riktigt mysigt ska det bli. God mat och dryck, massor med prat om vad som hänt sen sist och sedan kortspel på de.

 Det här fönstret i uterummet ska få
en fönsterkarm och nytt solskydd

Bildbevis på att solen lyser idag.
Visst blir man glad av solen?


tisdag 14 april 2015

Det går utför, känns det som

#blogg100
Inlägg nr 45

Jo, det känns lite som det utför för Karin med K. Ingen som helst inspiration. Bara ett tomt hjärnkontor. Trist. Jag läser många bloggar och alla är så käcka, glada och inspirerande. ALLA skriver jättebra och jättemycket. Många hinner med hur mycket som helst på en dag. På en enda dag! Hur är det möjligt? Hur bär ni er åt?

Själv är jag torr så det knastrar i hjärnan. Det är kanske normalt ibland, men hur länge varar ibland? Här i min del av landet har regnet öst ner HELA dagen. Riktigt deprimerande faktiskt. Jag har ju massor jag vill fixa i trädgården. Förbereda och planera lite här och där. Det kan man väl kanske även när det regnar, tycker kanske någon, men icke Karin med K! Hon behöver sol och vindstilla. Så är det.

Nu ska jag strax ut i köket och laga en del middagar. Ni kanske kommer ihåg att jag har berättat om att mannen bantar med Dukan-dieten. Ibland går det riktigt bra och ibland får vi "börja om från början". Det är drygt tycker jag. Det började med Attack-fasen i tio dagar, sedan blev det Omväxlings-fasen. Sedan kom det en påsk och en Tysklandsresa och då, då var där för mycket gott att äta! Bara att bita ihop och gå tillbaks till ruta A.

 Mat med omväxlingsfasen

 Min mat


Regnet öser ner
måndag 13 april 2015

Skomakare, bliv vid din läst

#blogg100
Inlägg 44

Visst är det som det gamla ordspråket säger? Om man inte gör en radikal genomgång av sig själv och bättrar sig. Jag måste göra det ganska omgående.

Nu är jag på väg att publicera inlägg nr 44 och de tidigare inläggen är faktiskt lika patetiska som detta. Jag var ju iväg på en liten minisemester. Tänkte få i mig en massa ny energi och inspiration. Det har jag kanske fått, men jag kan inte ta fram den, inte idag. Jag är fortfarande lite trött efter gårdagens strul. Suck.

Jag har varit iväg för att köpa lite nya krukor idag. Det blev inte många och den viktigaste hittade jag inte! Måste ju finnas någonstans så det blir till att jaga på nytt i morgon. Jag behöver en kruka som ska rymma mitt citronträd. 

Den får inte vara tung eftersom den ska flyttas in till vintern. Krukan jag har nu är tung som fasicken. Jag måste ha en som är i plast men ser ut som stengods och den ska vara snygg. Det finns sådana, det har jag sett, när jag inte behövde någon.

Detta är allt för idag. Återkommer såklart i morgon. 

 Visst är det så?


söndag 12 april 2015

Hemma i Svedala

#blogg100
Inlägg nr 43

Borta bra men hemma bäst. Så är det. Vi har haft en rolig resa med en massa människor. Åkt buss från Svedala till Binz med ett antal stopp för att hämta nya resenärer. My God.

Vi bodde på ett jättetrevligt Spahotell, fick god mat och dryck. Ja, drycken fick vi betala själv, men den var god ändå. Så här, nu när jag är hemma igen, så har resan varit ganska så tajt och komprimerad. Borde varit en dag till tycker jag.

Hemresan funkade bra tills vi närmade oss Sverige. Då, plötsligt blev det en jäkla massa strul med bussarna. Shit så jobbigt. Vi som skulle till Svedala skulle utan förvarning och det ingick inte i den ursprungliga resplanen, byta buss i Hyllie. Bussen vi skulle åka vidare med fick en akut omdirigering!

Vi fick då besked att det kommer en ny buss, den är på väg och är här om ca 10 minuter, Jovisst! Jag kan klockan och det var inga 10 minuter. Den är på väg, var beskedet vi fick hela tiden. Stackars reseguide, hon kunde ju inte göra mer än att förmedla till oss vad hon fick för information. Den var icke korrekt! Resultat? Alla upprörda "sköt ju på budbäraren"! Stackars tjej.

Efter 55 minuter kommer bussen. 55 minuter!! Nåja, slutet gott, allting gott som man säger och jag är hemma i Svedala nu. Skulle varit hemma kl 17.45 men kom hem kl 19.45.

Tack för idag mina vänner. Nytt inlägg i morgon. fredag 10 april 2015

Tyskland nästa

blogg100
Inlägg nr 42

Idag bär det av med buss och båt till Tyskland. Närmare bestämt Binz på Rugen. Det skulle vara ett tyskt u med prickar över, men jag lyckades inte klura ut hur det skulle göras, tyvärr.

 En helg med goda vänner och förhoppningsvis god mat också. Det brukar bli god mat i Tyskland så jag behöver nog inte oroa mig.

Det ska bli skönt att koppla av och njuta av att bli serverad och sedan en hotellfrukostbuffé på det. Härligt. Har vi tur blir det fint väder också. Samt lite shopping såklart. Både flytande och annat.

Hoppas ni också får en härlig helg.


Dammtussarna under sängen
Är änglarnas små tofflor. 
Hmm, kan det vara så?
Skämslinägg

#blogg100
Inlägg nr 41.

Förlåt för detta torftiga inlägg. Det sämsta hittills men, ibland har nöden ingen lag. Jag har massor att göra idag och kl 16.00 ska jag åka in till Malmö för att fira två styck arbetskollegor som fyllt 50 och 60 år. Först en liten sittning på jobbet och sedan bär det iväg till El Patio i Malmö. Olé!

Det är fredag mina vänner, visst är det härligt?

torsdag 9 april 2015

Härligt väder

#blogg100
Inlägg nr 40.

Nu är det bara sextio kvar! Idag har vi underbart väder. Så gott för en sol och värmetörstig själ som jag. Idag har de övervintrade växterna fått flytta ut. Det bådar gott för sommaren tycker jag. De ser inte så speciellt fräscha ut, tyvärr, men de tar sig kanske. Hoppas jag.

 Dessa står dock kvar i uterummet ett tag till.
De är ju så små och futtiga, men förhoppningsvis
tar de sig.

 Citronträdet är däremot väldigt trist. bladen är 
bleka och mycket läderaktiga. 
Inga nya skott!
Kommer det att bli något av det?

 Död Bouganvilla (trillingblomma)
Stendöd. Synd. Den fick åka till soporna.
Den var väldigt fin hela sommaren, så jag tänker
köpa en ny och den ska få övervintra i tvättrummet.
Det blir nog bäst så.

 Olivträdet? Eller ska jag kalla den Olivkvisten?
Vissa blad är bruna i topparna och några blad
är till hälften bruna. Men, där är nya skott och
det är positivt.

 Dessa är ju ett säkert kort. Penseér. Klarar allt.
Lite tråkiga tycker jag, men de är ju först ut på våren.

Afrikas Lilja har klarat sig. Nu återstår att se
om den vill blomma i år.

Samtliga växter ska planteras om i större krukor 
och de ska få massor med näring. Krukorna ska också placeras
ut i trädgården, på lämpliga platser. Tills vidare får de stå
på trappan utanför uterummet.

Jag har också en del pelargoner som står i tvättrummet. Dessa ska planteras om i krukor och får sedan stå i uterummet tills vädret är riktigt säkert.

Ja, så är läget hos mig denna torsdag. Kanske av ringa intresse för er, men jag ska ju skriva dagens inlägg till bloggen, så då fick det bli detta.

onsdag 8 april 2015

I väntan på solen

#blogg100
Inlägg nr 39

Det påstås att det ska bli sol och vackert väder i eftermiddag. Det ser trögt ut, tycker jag. Ingen sol så långt ögat når, men det är ju fler timmar kvar på dagen. Drygt att vänta tycker jag.

Jag gör inget speciellt idag. Har ingen motivation. Jag var iväg och handlade en liten växt för att förgylla tillvaron med. Jag har även ett litet träd som står i köksfönstret. Det ska också få flytta ut till uterummet idag. Nu är väl frostnätterna förbi hoppas jag.

 Dagens inköp


Denna ska få flytta ut idag.

Det får räcka för idag. 
Ibland blir det inte bättre än såhär. Suck.

När jag läser andras inlägg blir jag alldeles matt. Gud vad ni kan skriva
mycket och intressant. Ni är så fulla av skrivlust och energi.
Mycket beundransvärt.tisdag 7 april 2015

Inlägg nr 38

#blogg100
Inlägg nr 38

Påsken är över och ris och fjädrar och annat pyssel ligger nu i påsklådan för den här gången. Idag har vi firat äldsta sonen som har födelsedag. Detta gjorde vi genom att bjuda på en  Brunch. Han skulle börja jobba kl 12.50 så det passade ju bra tycker jag.

Det är ganska enkelt och trevligt det här med Brunch tycker jag. Man träffas och har det lite mysigt innan dagen sätter igång med en massa måsten och annat som ska göras.

 Ja, så här såg det ut.
Nix, jag har inte bakat bullarna.
Det finns bra bagare till det.
måndag 6 april 2015

Som blixten från en klar himmel

#blogg100
inlägg nr 37

Ja,så kan man uttrycka det; Som blixten från en klar himmel anfaller han! Ångesten. Utan någon förvarning eller liten knackning så bara kommer han och tar över hela kroppen. Tar ett stryptag runt halsen, slår bultande i tinningarna och gör sus i öronen. Helvete vad jobbigt det är.

Satan i gatan. Jag måste sitta ner, ta långa djupa andetag, försöka fokusera på annat och efter en stund, i bästa fall, så försvinner han igen. Tack. Tack. Finns det fler än jag som har ångest ibland? Klart det finns. Det finns massor med människor som lider av ångest. Hur gör de för att bli av med den förbannade jäkeln så fort som möjligt?

Här kommer lite bilder från buffén på Påskafton.