söndag 31 maj 2015

Mors Dag

#Blogg100
Inlägg nr 92. 
 Så är det. Det är Mors dag idag. Hoppas alla mammor har blivit uppskattade på ett eller annat sätt. Det är ju inte nödvändigt med presenter. En tanke och ett telefonsamtal eller SMS räcker långt, tycker jag. Min mamma gick bort för 4 år sedan så jag skänker henne en tanke idag.

Dagen har varit  lugn, det är ganska skönt att inte ha en massa på gång. Fast lite har jag planerat och tänkt.

 En fin Morsdagbukett har jag fått idag

 Och precis när "taket" äntligen kom på plats
så började det att regna

Det är skönt att bara sitta och läsa och lyssna
på regnet som smattrar på taket

Hoppas ni har en skön söndag så hörs vi i morgon igen.lördag 30 maj 2015

En lördag

#Blogg100
Inlägg nr 91
Nr 91, det låter lite som 91;an Karlsson. Men här är ingen Karlsson, här bara en Karin, men K som K, det kan ju kvitta.

Vet ni, jag ska ju göra biff Wellington idag. Mama Mia vad många recept det finns och alla är olika. Jag såg också Fläskfilé Wellington. Det gör jag nog tänkte jag igår när jag handlade. Oxfilén är ju förbaskat dyr. Fläskfilén passade min plånbok bättre. Sagt och gjort. Såhär tänker jag göra min rätt; Bryna fläskfiléen i stekpannan på hög värme,lägger dem sedan på bakplåtspapper och in i kylen för att kallna. Smördegsrullarna kavlar jag ut, täcker med lufttorkad skinka, lägger på fläskfiléerna, brer på fransk senap på köttet, rullar ihop den och sen in i kylen i ca 30 minuter. Penslar degen med ägg  och därefter in i ugnen på 225 grader längst ner och cirka 30 minuter. Så är det tänkt i alla fall. Nu ska jag kavla smördegsrullarna så jag återkommer i morgon med resultatet.

Trevlig lördag till alla där ute.


fredag 29 maj 2015

Inget allas

#Blogg 100
Inlägg nr 90

Tänkte att nu när det endast är 10 inlägg kvar så skulle jag skriva något kul och allmänbildat. Så kommer det inte att bli. Tyvärr. Inget kommer fram ur hjärnan, den känns liksom lite död. Så nära slutet och nästan på väg att ge upp. Inget roligt alls.

Jag har städat både inne och ute idag, solat lite och förberett morgondagens mat. Då ska Vi ska ha gäster så jag tänkte göra Biff Wellington, italiensk potatisgratäng, en grönsallad och en god sås. Vet inte riktigt vad det blir för sås. Har ett par att välja mellan. Dessert blir en Pavlovatårta. Jag hoppar över förrätten och gör istället en massa goda tilltugg till välkomstdrinken. Då kan vi sitta lite längre med dessa och prata i lugn och ro. Så får det bli.

De flesta av mina inlägg liknar mest små dagboksanteckningar. Jag ska nog hålla mig till dagboksanteckningar när detta är över tror jag. Några bilder har jag inte att lägga upp idag.

Trevlig fredag där ute i landet. Hoppas ni har det bra.


torsdag 28 maj 2015

Efter regn kommer sol

#Blogg100
Inlägg nr 89

I hällande ösregn har jag varit på stan och köpt mig en ny bikini och lite svala tunikor och byxor. Jodå, efter regn kommer ju sol sägs det. När den och lite mer värme kommer så är jag beredd.

Soldäcket är klart, men värmen är tydligen inte redo än. Den kommer väl så småningom eller hur? Det börjar ju närma sig för studenterna också och då vill det till att vädret är bra. Efter alla förberedelser som föräldrarna har haft och de tunna, vita och korta klänningarna som flickorna har så måste det bli bra väder. MÅSTE.

Inget annat nytt att skriva om. Det är ju trögt när det blir dags. Vad jag borde ha är en massa utkast liggande som jag bara plockar fram och kompletterar lite, men det har jag inte. Tyvärr. Man får skylla sig själv som det heter. Inte smart och förberedande nog. Det är endast 10 inlägg kvar till 100. Trodde aldrig jag skulle komma så här långt, fanns inte ens i fantasin, men jag är inte i mål än, så jag ropar inte hej än.

Däremot säger jag hej för idag och så hörs vi i morgon igen.

onsdag 27 maj 2015

Kasta mat

#Blogg100
Inlägg nr 88

Alltså, att kasta mat! Hade min farmor levt hade hon blivit skogstokig, nu vänder hon sig nog bara i graven! Det är inte klokt att kasta mat. Så är det.

Varför kastar jag då mat? Var det nödvändigt? Ja tyvärr. Jag har frostat av min frys idag. Ge mig styrka så mycket där låg som jag glömt. Alla matrester som har blivit inlagda i askar och plastpåsar. Det mesta var frysskadat. Hela köttbitar som legat där alldeles för länge. Vissa köttstycken sedan början på 2014! Herre Gud! Jodå, jag frostar av ca 3-4 ggr per år. Ser då kött som ligger där och tänker att detta måste vi äta i nästa vecka. Pyttsan! Det blev inte så och det är synd.

Jag hör ibland folk säga; nej, jag ska inte handla något nu för vi måste äta vad vi har i frysen först. Det är klokt tänkt, så tänker jag också ibland, men lika förbannat handlar jag och lägger in i frysen, och så blir där knökfull igen. Ingen ordning alls. Det senast inköpta ligger först så det tar jag fram, utan att tänka. Gör man så, då blir det för gammalt det som ligger bakom. Logik för en hönshjärna kan man tycka.

Nu är det som det är, men jag har ordning i frysen. Riktigt bra och praktisk ordning tycker jag. Jag kastade bland annat rabarber från ifjol!! Ny rabarber finns i trädgården nu. Hoppas jag använder dem nu och inte sen.

Jag tror inte jag är den enda på jorden som kastar på detta viset, men ändå, det är inget försvar.
Nog om det nu. Jag har i alla fall löst dagens middag, utan problem. 

Jag berättade igår, att jag skulle till Johan P, en restaurang i Malmö, ikväll. Tyvärr har en av tjejerna insjuknat så detta besök är framflyttat till nästa vecka. Det blir bra det också.

Det var det hela för idag, vad beträffar vädret här hos mig så är det OK. Inget regn. Jag hoppas ni får en skön onsdag.

tisdag 26 maj 2015

Nu går det undan

#Blogg100
Inlägg nr 87

 Idag har det varit ganska så fullt upp, ja ingen stress, allt har varit i lagom takt. Jag har fått ny hårfärg, den gamla var bedrövlig, urtvättad och grå i botten. Nu är det normalt och ganska så snygg om jag själv får tycka.

Jag har hämtat ett barnbarn i skolan och vi har lekt och blåst såpbubblor hela eftermiddagen. Vädret visade sig från rätta sida idag. Tack.

Senare kom föräldrar och lillasyster för att hämta hem honom. Vi åt middag tillsammans och det är ju alltid kul. Barns favoriter, köttbullar och korv, Pommes till det. Vuxna fick kycklingfilé och en grönsaksröra på champinjoner, squach och röd paprika samt massor med persilja. Pommes till oss också.

Nu är det dags för mig att fixa naglarna. Alltså inga "hitta på", bara måla de som finns där.

I morgon bär det av till restaurang i Malmö med tjejgänget. Det blir Johan P. En restaurang som har specialiserat sig på skaldjur och fisk. Jag har aldrig varit där, bara hört massor med gott om dom. Ser verkligen fram emot det. Berättar i morgon hur det var och förhoppningsvis har jag med min kamera så jag kan ta lite bilder.

Tack för idag. Ha en skön tisdag 


måndag 25 maj 2015

Det funkar inte

#blogg100
Inlägg nr 86
Det går faktiskt inget vidare det här med att blogga. Jag sitter fast. Kommer ingen vart. Det är totalt stopp i hjärnan. Till och med fingrarna känns lama på tangentbordet.

Jag vill inte påstå att det gått som en dans tidigare, men bättre än nu. Nu känns det inte bra alls. Jag blir som en liten unge; Alla andra kan, alla utom jag.

Tala om vädret? Hur roligt är det? Inget roligt alls. Berätta vad jag gjort idag? Ja, jag kan tala om att jag har städat, plockat lite i tvättstugan, funderade på att stryka men strök det projektet. Jag har inte ens varit och handlat, efter en liten inventering i kylskåpet kom jag fram till att det kan vänta tills i morgon. 

Lite senare idag, ska jag hem till min gamle far och hjälpa honom att betala sina räkningar. Det är vad som ska ske i eftermiddag.

Jag kan visa några bilder från ett besök på en Olivgård i Toscana. Det är en danska vid namn Tine och äger denna. Olivoljan framställs helt ekologiskt och helt utan någon form av besprutningsmedel eller andra tillsatser. Vi fick se hur det gick till från det att oliverna var plockade tills oljan var klar att tappas på flaskor. Mycket intressant.
Ja, jag vet att det är citroner på bilderna, men oliverna var inte mogna än. Vi var där i maj månad. Dock köpte vi med oss några flaskor olivolja hem. Vi fick även plocka citroner med oss.

söndag 24 maj 2015

Lisa för själen

#blogg100
Inlägg nr 85
Visst är det väl så, att trädgårdsarbete ska vara "en lisa för själen"? Jag tycker det och många med mig, det vet jag.

Vi har två grannar som på var och en på sitt sätt gjort denna söndag till en pina faktiskt. Ja, åtminstånde den ena av dem!

Han klipper gräs och kör med sin trimmer i tid och otid. Ett par timmar åt gången och minst 4 dagar i veckan. Helst på kvällar och helger. Han maskiner dönar så vi inte kan vistas ute! Radion vi har i uterummet hör vi inte. Han måste älska dessa maskiner och han har hörselskydd på sig. Det är ju bra för honom.

Den andra grannen har hela denna söndag klippt buskar och träd. Han har kört kvistar och pinnar i en "typ dokumentförstörare"! Nä så heter det inte, det är en historia för just pinnar och kvistar och det blir flis av det hela. Den väsnas men inte outhärdigt. Han väsnas sällan, så han är förlåten och det behövdes en röjning hos honom, om man säger så.

Men den andra, han med gräsklipparen utan ljuddämpare, vad han klipper begriper inte jag, för så mycket gräs finns inte att klippa flera gånger i veckan. Jag misstänker att han har en ljudbok i hörselskydden, lyssnar på en bra bok för att slippa andra sysslor som finns inomhus, låter sin fru tro att gräsklippning tar all hans tid!! (gräsmattan är ca 400 kvm)

Ja, det var lite gnäll så här på pingstdagen och nej, jag har inte klagat och bett honom sluta. Jag kan ju inte ta hans livsuppgift ifrån honom!!!

lördag 23 maj 2015

Inget nytt

#blogg100
Inlägg nr 84
Inget nytt under himlen. Det är Pingstafton och vädret är strålande här hos mig i Skåne. Grattis alla brudpar, ni har tur med vädret.

Tur har däremot inte jag. Vet inte vad jag ska skriva om idag. Tyvärr och det är inte första gången.


Paella en Pingstafton,
kan det vara något?

Nä, tänkte väl det. Till Pingst ska man har en Pingstbuffé. Dessutom är det en gammal bild på paellan. Från januari när vi var i Funchal, så den är uppäten och den var god.

fredag 22 maj 2015

Solen som försvann

#Blogg100
Inlägg nr 83

Ja, solen försvann som en mås-skit i dimman kan man säga. Ligger där och ruvar bakom en molntäckt himmel. Ingen höjdare precis.

Det är fredag och i morgon är det Pingstafton kom jag på idag när jag var och handlade. Pingsten har på något sätt försvunnit sedan man tog bort annandag pingst. Nu känns det som en vanlig helg.

Kanske inte för alla, det är ju trots allt på pingstafton som många gifter sig. Själv gifte jag mig en kall och snöig novemberlördag. Hur man nu väljer en sådan dag! Knasigt och knappast genomtänkt kan man tycka, men det gick bra ändå. Vi är gifta fortfarande. Året vi gifte oss var 1969 så det är 46 år sedan. Inte illa med tanke på alla skilsmässor som händer dagligen. Trist.

Nu håller jag tummar för att vädret blir bättre i morgon för alla brudpar runt om i landet. Jag önskar dem Lycka till.

Inte det bästa fotot
men så såg vi ut 1969 och vi var 20 år
Det var kortkort som gällde,
oavsett väder


torsdag 21 maj 2015

När man är lite förvirrad

#Blogg100
Inlägg nr 82

Faktisk är det så, att jag är lite förvirrad. Som vanligt kanske, eller lite mer kanske. Jag har ju kommit fram till nr 82 och det ska ske idag. Nu meddetsamma har jag bestämt. Varför vet jag inte, för jag var just nu upptagen med annat men kände plötsligt att om jag inte gör det nu så glömmer jag och då är det ju kört! Så tänkte jag, att det är endast 12 inlägg kvar tills jag når målsnöret och det är ju hål i huvudet att ramla här, så nära mål.

Jag är ju lite disträ vissa dagar. För lite att göra ibland och problem med att inse att jag nu är pensionär.  arbetsbefriad, inga tider att passa, äger min tid, nästan i alla fall.

Vissa "måsten" finns ju ändå, men jag äger ju min tid sägs det. Det är lite svårt att fatta det. För mig åtminstone. Varför?

Jag återkommer kanske senare ikväll, vi får se hur det blir med det, jag äger ju min tid!!
onsdag 20 maj 2015

Strålande väder

#blogg100
Inlägg nr 81
Idag blev det strålande väder, trots att väderappen visade annat! Tack för det. Härligt. Jag har roat mig med att dra upp en massa ogräs, inget kul, men nödvändigt. Jag har också solat lite idag. Riktigt skönt och avkopplande, men resultatet blev en Vädur som blev röd som en Kräfta! Så kan det gå när man inte använder solkräm.

 Lite hudkrämer jag fick som gåva
när jag tog en prenumeration på
Tidningen M

 Vattenspelet porlar ganska rogivande

 Jo som sagt, här finns ogräs att dra upp

 Och här finns mer

 Och här, det är ingen ende på eländet

Trots ogräs så invigde jag det halvfärdiga
soldäcket. Riktigt skönt var det att sitta här

Ja, det är väl vad som hänt idag, i korta drag. I morgon är en annan dag och då återkommer jag såklart. Det är ju ett antal inlägg kvar innan 100. Hoppas ni har en skön kväll var ni nu befinner er i landet. 

Och jag, jag tänker inviga mina nya hudkrämer ikväll.tisdag 19 maj 2015

Detta bör väl ge något?

#blogg100
Inlägg nr 80
Att ha bloggat 80 inlägg bör väl ge någon form av inspiration tycker jag, men jag känner mig tom i skallen. Endast 20 kvar och jag känner, nä nu kan jag inte mer. Orkar inte, vet inte vad jag ska skriva och om jag ska skriva något rakt ut i luften!!

Lite så känns det och inga roliga bilder har jag i heller. Vet ni, när jag läser era bloggar blir jag så imponerad av hur bra ni skriver, hur duktiga ni är och vissa är ju fantastiska fotografer.

Det är när jag läst hos er som jag undrar vad jag sysslar med. På riktigt. Jag kan ju alltid skriva om vädret, men hur roligt är det på en skala? Noll skulle jag tro.


 Matbilder på en förrätt
bestående av sallad, avacado, räkor, kräftstjärtar 
och tomater

Kycklinggryta med champinjoner
röd paprika, purjolök
och saffransås

Som ett exempel, kan det vara något? Alltså bara för att skriva något och lägga in några bilder.

Lite bilder från Florens. En underbar stad. Har ni inte varit där, så åk dit.


Ja, kära ni, det är allt för i dag. Vet inte vad jag ska skriva. Det står TILT i pannan på mig.

måndag 18 maj 2015

Datahaveri

#Blogg100
Inlägg nr 79
Jösses vad jobbigt. Min Lap-top vill inte idag. Grr. Den bara hackar och vill inte som jag vill. Varför? Jag vet inte, den bara vill inte. 

Jag bloggar från min "Padda" och det är inte riktigt samma. Inga bilder och annat som jag vill ha. 

Nåja, bara att gilla läget. På tal om gilla läget så tycker jag det var ett bra beslut att ge Piraten-stipendiatet till Lasse Åberg. Han har roat alla generationer och gör fortfarande. Vad tycker ni?

Här hos mig går det sakta framåt med mitt försök att skapa en trädgård. Vädret är ingen höjdare men det har inte regnat förrän lite nu på kvällen. 

Med mitt bloggande är det också si och så, men jag sköter mina inlägg ännu. Jag har lite bilder som jag tänkt lägga in, men de får vänta tills datorn har repat sig. 

För att återgå till att gilla, så läste jag på Aftonbladet att Silvia tycker Sofia är söt!! Betyder det att hon faller drottningen i smaken? 

Slut för idag. 

söndag 17 maj 2015

När det haglar

#Blogg100
Inlägg nr 78

Jösses vilket väder det blev plötsligt. Det haglar något alldeles otroligt just nu. Jag sitter i vårt uterum och det smäller på taket så jag bli nästan rädd att det ska slås sönder.

Annars är det en ganska lat söndag. Jag läser mest idag. Har inget roligt att berätta. Som vanligt känns det som. Det är 22 dagar kvar tills jag nått 100 blogginlägg.

Det var allt för idag.


lördag 16 maj 2015

Det här med ordning och reda

#blogg100
Inlägg nr 77

Hur har ni det med ordning och reda? Ni vet det där talesättet; Var sak har sin plats. Är det så hemma hos er? Var sak har sin plats. Jag har en vision om att vi ska få det så, en dag.

Här hemma är vi specialister på att lägga saker "här så länge". Lägga tillbaks det sen. Så fort jag har blåst av allting här hemma och vi får tomma ytor så läggs det saker där. Vips! det tar inte många dagar förrän hammare, skruvmejslar och lite spik, skruvar och en tumstock ligger på matbordet. 

En borrmaskin ligger på skänken i matrummet., annat ligger lite varstans och all reklam! hamnar på en stol så länge, tomma blomkrukor som ska till källaren, vaser, skålar som används ibland, osv. Varför blir det så? Varför kan man inte lägga tillbaks prylarna på sin plats?

Det här med att sprida ut prylarna lite varstans resulterar också till att man inte hittar det man ska ha, när man behöver det. Mycket irriterande.

För att inte nämna källaren och verkstaden som finns där nere. Herre Gud! Man hittar ingenting. När maken sen en dag tar tag i sin verkstad och "röjer", då dyker det upp en massa saker som varit saknade och nya har blivit införskaffade. 

Ett exempel är den här prylen man skär små lister med, typ tavellister, en sådan är ju bra att ha någon gång. När han "röjde" sist, visade det sig att nu har vi tre styck sådana. Jodå, så är det och det inte bara den, vinkelslip har vi också ett antal och gummiklubbor, flera stycken, "Tapetnerplockare" har vi två styck!! Behöver man mer än en, om ens det?

Så har vi det emellanåt. Det tar inte lång tid att ställa saker och ting på plats, det går ganska fort, men steget att göra det, det är lååångt.

Ha nu en härlig lördag. Hoppas vädret är bättre där ni bor. Här i Svedala är det gråmulet, men inget regn, ännu.

fredag 15 maj 2015

Urholkad

#Blogg100
Inlägg nr 76

Så är läget i dag. Fullständigt urholkad på Hjärnkontoret. Har inte den blekaste aning om vad jag ska skriva. Tomt och innehållslöst. Jag skulle ju kunna referera till något som sagts i nyhetsflödet idag, men det känns meningslöst tycker jag.

Vädret? Jo vi har strålande vackert väder. Inget att klaga på. Rena önskevädret faktiskt.

Kanske får jag inspiration senare idag. Jag vet inte i nuläget.


Riktigt bekymmersamt är det. 

torsdag 14 maj 2015

Jösses

#Blogg100
Nr 75
jag var hur nära som helst på att glömma dagens inlägg. My God och Jösses!

Våra gäster kommer om 35 minuter. Jag har mat i ugnen och kött på spisen. Sallad, dessert och dukning är klart. Men inte jag!!

Just det här inlägget, 75% avklarat blev inte som jag hade tänkt. Ja, det är det ju fler som inte blivit, men ändå, om man säger så. Ses i morgon vänner. Trevlig kväll till er.

onsdag 13 maj 2015

När man inte hinner med

#Blogg100
Inlägg nr 74

Typ. Det känns som dagarna går i en rasande fart och jag hinner inte med. Nu är det snart bara 25 inlägg kvar till 100 och jag har fortfarande inte fått någon struktur på den här bloggen. Det känns som att jag skulle valt min andra blogg, den som heter Spridda Skurar för det är vad det liknar just nu. Fast jag tror inte att den hade blivit bättre om jag ska vara ärlig.

Och på tal om spridda skurar, det är vad vädret bjuder på idag och som grädde på det, nästan storm emellanåt. Men det är väl detsamma hos de flesta här i landet idag.

När det regnade som värst i förmiddags, då passade jag på att putsa fönstren! Inomhus alltså. Växter och krukor fick också en liten städning. De flesta åkte faktiskt i soporna så nu står där tomma krukor och gapar efter något nytt. Något som är lättskött när solen står på och jag befinner mig utomhus.

Utomhus? jag där håller vi på mellan skurarna.

 Ramen till trädäcket blir nog såhär
Det ska ligga från plank till plank, även om det
inte ser ut så på bilden

 Den här boken håller jag på med just nu.
Mycket bra, har ni inte läst den, så gör det

Lite om möblering av krukor
Tycker dessa passar bättre här

Jag ska försöka skärpa mig med mina inlägg. Försöka få till något intressant. Inte så här hispigt och fladdrigt som det är nu. Jag tänkte ju att efter Blogg100 så skulle jag få några läsare hit till bloggen och då inser jag ju att det måste till något annat än det jag hittills har presterat.

Jag har massor i mitt huvud, men när jag sitter här och ska skriva så funkar det inte. Jag borde ha en datasladd kopplad direkt till hjärnan, när jag knäpper med fingrarna så tar datorn upp vad som just då rör sig i mitt huvud. Det hade varit praktiskt och när jag läser igenom vad som kommit in så är det ju bara att trycka på Del-knappen så försvinner det värsta och det andra kan publiceras. Bra va?tisdag 12 maj 2015

En vanlig Tisdag

#Blogg100
Inlägg nr 73

En helt vanlig tisdag? Ja, förmodligen. Men för mig är det inte bara en tisdag, det är även en årsdag.
I dag för ett år sedan kapitulerade min bror och cancern drog det längsta strået. 

Även om det är så, så måste livet gå vidare för oss andra. Han blev 59 år och det är lite väl tidigt att lämna jordelivet, tycker jag. Han var sjuk i två år. Det gick i vågor. Ibland var han nästan riktigt bra men sen tog cancern kommandot igen. Åt var han kom åt i hans kropp och spydde ut svulster lite här och där. Den där Cancern är en envis jäkel. Ger sig inte. Trots både cellbehandlingar och strålning så gick det inte ändå.

Så det gör jag i dag, denna regniga tisdag. Jag tänker på min lillebror Rolf.

måndag 11 maj 2015

Trädgårdsarbete på gång

#blogg100
Inlägg nr 72

Ja, kära ni, det är mycket med det jordiska. Jag håller på i trädgården. Ett steg fram och två tillbaka. Ibland blir det tvärtom, två fram och ett tillbaka. Så blir det när man inte är något vidare på att planera på riktigt i trädgården. Bara går efter bilder jag sett och bilder i mitt huvud.

I dag har det varit jättefint väder så då gäller det att passa på. SMHI hotar med regn i morgon. Vi får väl se hur det blir med det. Det är ju ganska ofta som metrologen gör en kovändning!

Vissa delar i trädgården ser just nu ut som en mindre filial till sopstationen, men det är smällar man får ta. Det blir säker bra till slut.

 Jag gillar när solen lyser in genom fönstren
det ger ett fint ljus tycker jag

 Del av vardagsrummet


 Det är här som ska det bli ett soldäck
ganska rörigt just nu

 Kistan innehöll lavendelplantor
som nu är provisoriskt flyttade

 Här ska rensas och läggas duk
innan däcket byggs

 Tveksamt om lavendeln klarar sig
De hade riktigt jobbiga rötter

 En sorts Palm kan kanske förgylla tillvaron
Vi får seSom sagt, lite rörigt just nu
men Rom byggdes ju inte på en dag, eller hur?

Detta får bli dagens inlägg, det blir inte mer idag.
Hoppas ni får en skön måndagskväll.


söndag 10 maj 2015

En söndag i Skåne

#blogg100
Inlägg nr 71
Ganska löjlig rubrik. Det är söndag över hela världen. Men hos mig är det en ganska slätstruken söndag. Sköna Maj lever inte upp till att vara skön. Vädret är grått, småregnigt och trist.

Ingen som helst inspiration till att göra någonting. Jag har suttit mest i soffan och läst i min deckare. I den är vädret också grått, dimmigt och trist, fast till skillnad från mig så har Kurt Vallander mycket huvudbry just nu, det har inte jag. 

Jag vet ju vem som är mördaren. Mankell bjuder ju, till skillnad från Keppler, ganska tidigt på vem som är mördaren. Hos Keppler är boken nästan slut innan man vet vem som är mördaren. Då har jag gissat, varit tvärsäker omvartannat och det har nästan aldrig stämt. Jag gillar båda författarna.

Jag har just nu satt in en sockerkaka i ugnen. Något måste man ju göra, såhär en dödligt trist söndag. Jag försöker planera morgondagen, sådär lite löst. Det blir nog bra med det. Jag försöker också att hitta lite roligt att blogga om i morgon. Den här #Blogg100 går ju snart på slutspurten och då måste jag få till något roligt att läsa om. Tycker jag.

Sockerkaka! En söndag! det är lite pensionärsvarning på det faktiskt.

Jag har en Anansplanta. Vad tror ni om den?
Förmodligen inte ätbar, men ändå...

lördag 9 maj 2015

Inte många kvar

#Blogg100
Inlägg nr 70

Nu är det bara 30 inlägg kvar till 100. Jösses vad dessa dagar har gått fort. Nu har jag inte lång tid på mig för att klara av åtminstone några vettiga inlägg. Det känns lite stressigt faktiskt. Jag börjar så smått inse att jag är en "planta" som Gud glömt att vattna.

I dag har jag inte heller tid att filosofera om något viktigt och intressant. Yngste sonen är här för att lägga klart plattorna på framsidan och maken håller på med ett trädäck som ska bli en ny solplats.
Vi har tänkt att grilla lite när dagens arbete är klart. Så är det tänkt i alla fall, men just nu har det börjat regna. Inget bra grillväder.

 Här ska det läggas plattor

 Här är tänkt att bli ett soldäck

Körsbärsträdet utanför köksfönstret
står nu i full blom

Jag önskar er en trevlig och skön lördag.fredag 8 maj 2015

Ont om tid

#Blogg100
Inlägg nr 69

Det har jag idag. Ont om tid. Känner mig lite stressad faktiskt. Vet inte vad jag ska skriva om idag. Jag har haft ganska mycket att stå i och har fortfarande. Känner att plikten kallar för detta inlägg. Få det gjort, om man säger så.  Är det de som vissa känner ett tvång till? Kanske. Vad är skillnaden mellan tvång och plikt? Är där någon skillnad? Jag vet inte. Jag tycker plikt låter lättare än tvång.

Nu är jag här i alla fall och låter fingrarna hamra fram på tangentbordet. Vad det blir av det vet jag inte. Förmodligen rappakalja, men så får det bli idag. (också)

Vi har ett vackert väder här idag. Morgondagens väder har gjort en kovändning, därav stressen idag. Det skulle enligt SMHI vara vackert väder i helgen. Så blir det inte, enligt metrologen. Vissa av de saker som skulle göras i morgon, har fått göras idag. Varför? Jo, därför att vi pratar om arbete i trädgården. 

Det är fredag mina vänner. Vad gör ni en fredag? Det är veckans bästa dag, tycker jag. Detta trots att jag är ledig alla dagar i veckan.


Lite bilder från trädgården kan jag bjuda på


 Lite "störigt" med grannens trädgård
Eventuellt sätter vi någon form av plank,
med grannens medgivande,
Inte för att stänga ut grannen, grannen är trevlig,
 det är för att rabatten mer ska
 "komma till sin rätt"
Det är inget högt plank vi pratar om, ca 120cm


Fler bilder kommer senare. Vi håller ju på att fixa här

Trevlig Fredag till er allatorsdag 7 maj 2015

Det här med kläder

#blogg100
Inlägg nr 68
Det här med kläder, skor och andra accossiarer. Det är inte lätt. För mig i alla fall. Ta skor till exempel. Skor är ganska roligt. Jag kan gå in i en skoboutiqe och beundra dessa skapelser som kallas skor. Blankt skinn och bling bling, eller bara massor med remmar och skyhöga klackar. Otroligt vackra. Jag kan ta ner en sko från hyllan, sätta mig på en provstol och sätta ner foten i denna vackra skapelse. Titta i spegeln och beundra min fot. Jag reser mig icke och går lite fram och tillbaks. Nej, jag sitter kvar. Det är bäst så.

Och det här med klänningar. Skyltdockorna i fönstret har de mest fantastiska sommarklänningar på sig. Smala axelband, inga band alls, tunt vackert tyg, blommiga eller enfärgade, med och utan volanger och de hänger så smakfullt och vackert på dockans kropp.

Jag tar en klänning, går in i provrummet och provar. Då händer något med klänningen! Den förvandlas till ett illa behandlat tygstycke. Det är till och med så att lampan i provrummet börjar blinka oroligt. Ni vet så som  man "klipper med ögonen" när man inte tror vad man ser! Oj oj. Om designern till denna klänning såg mig, så skulle han/hon gråta blod. Det hela är nästan patetiskt och jag kan inte hålla mig för skratt.

Hur kan en klänning som var så vacker, plötsligt bli bedrövlig? Jag är 172 cm lång, lika smal som skyltdockan, ändå ser jag ut som en skamfilad flaggstång med ett tygstycke som "hänger och slänger". Så är det. Trist men sant.

Då är det roligare på hattavdelningen. Jag provar hattar av alla de slag. De flesta klär mig och vissa riktigt bra faktiskt. Där är bara ett förbehåll, hatten ska vara svart.

Hoppas ni har bättre tur när ni köper kläder och skor.onsdag 6 maj 2015

Zero Zipp Nada

#blogg100
Inlägg 67

Idag blir det bara ett hej och sedan hejdå. Tiden räcker inte till mer.

Jag ser att många hoppar av på grund av tidsbrist och skrivtorka. Några har känt det som ett tvång att blogga ett inlägg om dagen i hundra dagar.

Jag har ofta skrivtorka, men känner inte det som ett tvång att lägga in ett inlägg om dagen. Jag känner det mer som min plikt. Låter kanske idiotiskt, men så tänker jag. Jag har knappast skrivit något av intresse, men jag har gjort det. Plikten kanske?

Jag trodde också när jag började att jag skulle få lite fart på bloggen. Kanske lite läsare också. Nu blev det inte så. Inte än i alla fall, men det kommer kanske. Jag har ju trots allt klarat av 67 inlägg och det är ganska bra gjort av mig, att jag sedan har massor med utkast som det inte blir något av är ju lite trist, men det finns ju ett antal dagar kvar, så vem vet? 

Och bilder! Massor finns i datorn i en salig röra. Ett par tusen faktiskt.  Där ska jag också "städa" och lägga i mappar, när jag har lärt mig hur det går till. Dela upp i olika kategorier har jag tänkt. Ni vet, så som "de stora" gör.

tisdag 5 maj 2015

När man äger sin tid

#blogg100
Inlägg nr 66

När jag läser om folk som blivit pensionärer så säger de flesta att det är så härligt att äga sin tid. Göra vad man vill, om man vill, bara sätta sig i soffan och läsa en bok, mitt på blanka dagen. Typ.

Jag vet inte om jag håller med. Jag vet ingenting. Att äga sin tid? Det finns ju en del "måsten" i alla fall. Som marktjänsten t.ex. Den finns ju där, oavsett jag vill eller inte. Visst, jag kan göra det när jag vill, men den finns ju där, eller hur? I dag eller i morgon, spelar ingen roll. Den finns där. 

Jag kan förtränga den hur länge jag själv vill, men till slut måste jag ju gripa mig ann skiten. Har jag förträngt den länge, så har jag ju visserligen samlat ihop lite extra skit och därmed sparat en del pass, men skiten finns kvar. 

Jag har nu varit pensionär sedan den 1:sta Januari. I början sa jag åt mig att jag hade semester, sen blev det extra ledig och sist fick det bli långledigt. Nu tar jag tag i ledigheten och inser att jag faktiskt är pensionär. Precis så är det och jag hoppar inte jämfota av glädje och hojtar "jippi, jag äger min tid"!

Nej, jag tycker jag går mest omkring och smågnäller och säger "man skulle, man borde" osv. Inget bra alls. En sak är i alla fall säkert när det gäller mig, allt hänger på vädret. Vädret är viktigt för mig, jag funkar bäst i värme och solsken, så är det.

I förmiddags så sa jag åt mig själv; "Hör nu här Karin, du äger din tid, gör vad du vill". Okej, vad tror ni hände, ingenting, absolut ingenting. Ena hjärnhalvan sa åt mig, "men sätt dig och läs en bok" den andra halvan sa, "Du kan väl för fan inte bara sätta dig ner och läsa, nu, här finns att göra". Jovisst finns här. Jag sade åt mig i går "du kan städa i morgon Karin, för då ska det regna". Det tyckte jag lät bra i går, så jag struntade i att städa.

I dag, när det regnar, så ångrar jag att jag inte städade i går, för just i dag har jag ingen lust alls att städa. Vad gör jag då? Jo, jag ställer mig vid spisen och steker upp två kilo kycklingfiléer, gör pannbiffar på ett kilo nötfärs och steker ett par stycken Dukanpannkakor. Som sagt vad, det är vad jag har gjort i dag. Ångest eller bara "hål i huvudet"? Jag vet inte, men något knas är det. Men, jag har gjort något!!

Nu mina vänner, tänker jag sätta mig i soffan och läsa bara för att jag kan. Jag äger ju min tid!!måndag 4 maj 2015

När det är måndag

#blogg100
Inlägg nr 65

Nu är det bara 35 inlägg kvar till 100. Kanske fixar jag det den här gången. Inga samhällsnyttigt eller annat som kan vara av intresse för allmänheten, men jag har plottrat ner inläggen.

Igår var vi ju iväg till husvagnen. Vädret var strålande och det ska bli intressant och se hur mycket jag kommer att vara där.

 Plats nr 90

Och så här ser husvagnen med yttertält ut.

Som ni ser är det ingen stilig och flott vagn, men den duger åt oss.
Här ska också ställas upp vindskydd och några utemöbler
samt en grill. Det blir nog bra det här.

I dag har det inte hänt så mycket. Vädret är ganska grått och slätstruket, men som sagt, det är ju måndag och man kan inte förvänta sig mer.

Tack för idag och så hörs vi i morgon igen.

söndag 3 maj 2015

Att ha en husvagn

#blogg100
Inlägg 64
Vi köpte en husvagn i fjol. Vi har inte bott i den ännu. Yngste sonen med familj lånade dett ett par veckor i somras. De blev väldigt förtjusta med husvagnslivet. Kanske är det bra för dem, de har två små barn.

Idag var vi där med saker som behövs och jag kan säga att jag är ingen husvagnsmänniska.

Vi har ställt husvagnen för hela säsongen på Nybro Camping strax utanför Ystad. Det är ingen stor camping Och det är ca 100 meter till havet och en underbar sandstrand.

Jag kan tänka mig att åka dit ett par dagar, bara koppla av, inte göra någonting mer än att läsa och sola och bada i havet. Grilla något gott att äta och bara vara. Om man säger så.

Vi körde dit vid 11-tiden och är hemma nu kl 17.00. Dödstrött!! Det tar ca 40 minuter att köra så det är ganska lagom tycker jag. Jag kan rapportera mer när vi har varit där ett par dagar.

lördag 2 maj 2015

Vad gör man en lördag?

#blogg100
Inlägg nr 63

Man kan ta det lugnt och man kan jobba i trädgården. Vissa åker till stan och shoppar för att sedan äta en god lunch. Vissa gör ingenting. Jag befinner mig mittemellan. Mannen jobbar och jag strosar runt lite.

Jag ska strax göra en kycklinggryta med cocosmjölk och curry. Lite röd-grön-gul paprika får ligga med det sista 10 minuterna. Ris och bröd till detta. Så nu vet ni det.

 Gårdagens mat

 Pastaskruvar till det

 Här ska det bli en solterass

 Plank framför carport så blir den insyns och 
vindskyddad

Kolla här! Jag upptäckte att Rhodedendronbusken
håller på att slå ut.

Trevlig lördagskväll vänner


fredag 1 maj 2015

Sköna Maj Välkommen

#blogg100
Inlägg nr 62

Äntligen är hon här. Sköna Maj. Nu börjar det på riktigt. -så härligt. Här hos mig är det ett underbart väder. Varmt och ibland lite kvalmigt. Himlen har stundtals och på sina stället varit nästan svart och det har åskat! Trots sol och härligt över trädgården. Inget regn hos mig.

Jag har inte varit ute och sett eller gått med i något 1:sta Maj tåg. Det får andra göra. Jag har planterat de sista växterna i krukor och flyttat runt lite på dem. Varför? Jag vet inte, men jag gör det i alla fall.

Jag ser verkligen fram emot tiden som kommer nu. Sköna sommarkvällar och lite trädgårdsmys.

Så här har det sett ut länge

 Så här blev det idag.
Singel och en gammal bänk 
I krukorna är det ett fikonträd, ett olivträd
och en afrikansk lilja

 Krukor som ska arrangeras om
Jag är inte riktigt nöjd med uppställningen


Lavendel i en zinkbalja
Doftar så härligt

 Mitt Toscana 
 Spansk Margurite

Jag är ingen mästare på att fotografera. Ett tag fick jag för mig att det måste vara kameran det är fel på. Jag behöver en ny kamera tänkte jag. Lånade mannens kamera för att visa att det är nödvändigt med en ordentlig kamera. Shit vad jag bedrog mig! 

Det är inte kameran det är fel på, det är mig. Ja, det gjorde ont att inse. Jag tog fram manualen och började läsa i den. Och till min stora förvåning så är det ju en hel del jag kan göra med denna kamera. Så nu får jag studera, stryka under och memorera lite. Det är nödvändigt. Suck. Jag som bara vill att allt ska fungera som jag tänker.  

Ha en fortsatt skön första maj.