torsdag 31 mars 2016

Hoppsan! Höll på att glömma. Igen

#blogg100 inläggen
30/100

Nu var det nära att jag höll på att glömma blogga! Jag som skaffat en ny bloggplats! Jösses! Vad är det för fel på mig? Denna bloggplats som ska lösa alla problem!

Ja, så illa är det nog inte. Ingen ko på isen, bara mycket att göra idag. Det får bli min ursäkt till ett taskigt inlägg idag.

Jag har varit iväg på en så alldeles underbar eftermiddag. Tre generationer träffades. Tillika grannar sedan mellangenerationen var små flickor. Idag är de vuxna kvinnor. Med barn. Idag var den yngste på träffen en månad, den äldste snart fyra år. Mellangenerationen var från trettiofem till fyrtiotre.  De äldsta var jag och min väninna. Så härligt att träffas igen. Gissa om vi pratade i mun på varandra?

Rätt. Vi gjorde det i tre timmar och pojken, snart fyra år, tyckte att vi pratade alldeles för mycket och hela tiden! Han blev trött i öronen. Sa han!! Klok gosse, som hade alldeles klart för sig!  Vi blev överens om att träffas igen. Snart. I min trädgård denna gång. Så fort vädret tillåter. Det tyckte fyraåringen skulle bli bra, för då kan han springa runt och leka på gräsmattan!

Det var dagen idag. Jag hade ju tänkt bli lite mer seriös i mina inlägg, nu när jag har ny plats, men det kommer i ett annat inlägg . Tror jag. Jo, visst gör det det. Jag kan skärpa mig också. Även om jag tycker det är tråkigt.

En sak till om dagen. Jag gick in i en blomsteraffär för att handla blommor till värdinnan, jag parkerade bilen
 "lite olämpligt" men inte så det störde trafiken. Jag var i blomsteraffären ca 7 minuter. Vips! När jag kom ut satt det en parkeringsbot på 600:- !!!!!!!  Parkeringsvakten måste ha varit där hela tiden, väntat på att få sätta en lapp på min bil och njuta av hela eländet!! Ingen dålig timlön för staten på det, eller hur?
Nu återstår det för mig att förklara detta för min
man! Han är en vän av ordning, om jag säger så. 
Jag har aldrig fått någon bot tidigare.
 Maken däremot har fått en del, samt en och annan fortkörning.
 Men  "det har aldrig varit hans fel"!

Ja, shit happens. Det har varit en härlig dag.
Vädret har varit kanon, och i morgon är det Fredag.
Kan inte bli bättre, eller hur?
//Ciao
(i morgon blir en bra dag)onsdag 30 mars 2016

Knasiga problem

blogg100 inläggen
29/100

Jag söker efter ett litet Avlastningsbord som är Max 80 cm långt och 40 cm djupt. Där har jag tänkt att ha min Laptop så jag enkelt och lätt kan skriva och blogga. Sådana bord har jag sett i massor på loppis och andra sidor. Nu när jag behöver ett hittar jag inget!  Jag har hittat ett på Ikeas hemsida, ganska skapligt och rätt mått men priset! 995:- är lite mycket för "en fix idé" tycker jag. Nu kan det ju bli alldeles utmärkt, passar där det är tänkt, men om nu mina ambitioner att blogga "skiter sig" så har jag ingen nytta av bordet.

Ingen mening med att "ligga på hanen" så jag skred till verket och köpte det, trots jag tyckte det var dyrt. Sen var det dags för montering av bordet. Jo, hejsan! Hur är det möjligt att ett så litet bord hade så många delar!

Jag fick både kramp och ångest! klarade helt enkelt inte detta. Yngste sonen var här och hjälpte mig. Han fixade ihop bordet på tjugo minuter!! Då hade jag försökt i en timme! Mama Mia!

Nu mina vänner, återstår det att se om jag kan blogga som andra kan.

Så här blev det


Så här var det tidigare

tisdag 29 mars 2016

Oj, dags att blogga om jag vill hänga med!

#Blogg100 inläggen
28/100

Hoppsan vad ett dygn går fort när man har häcken full! Ja, så är det just nu. Riktigt mycket faktiskt. Mer än jag mäktar med. Jag känner mig superstressad och totalt slut i huvudet. Där finns massor som vill ut, men allt är i en salig "sopperöra". Inte roligt för någon just nu, helt enkelt för att jag inte är kapabel att strukturera upp skiten.

Trist men sant. Hade jag klarat upp det hela i grupper, så tror jag att det kunde vara roligt att läsa! Ni vet, det kan ju vara ganska kul att läsa om någon annans strul, känna igen sig lite och därmed kunna skratta med, inte åt.

Så är det just nu kaos och kalabalik av olika anledningar som jag kommer att skriva om senare. Och bilder!  Vojne!! Denna röra bland mina bilder!

Nåja, jag har lyckats med att plocka ut påsken på ett ordentligt och strukturerat sätt, var sak på sin plats, snyggt och prydligt för att nästa påsk ta fram det igen. Utan att leta. Bara det är värt en applåd.

Jag har också röjt i huset, lagt var sak på sin plats, samlat ihop rester, fruset in med lapp på locket. Applåd igen!! Tack tack. I morgon en tur med dammsugaren och därefter moppen och svabba av golven. Nu, fortsatt trevlig tisdag till er. //Ciao


måndag 28 mars 2016

Var sitter ni när ni bloggar?

#Blogg100 inläggen
27/100

Har ni en speciell bloggplats? Sitter där och skriver alla inläggen och får massor med inspiration? Jag har inte det, men vill gärna ha en sådan plats. Som läget är nu, har jag inte tillgång till min Laptop. Hela skrivbordet är belamrat med annat. Jag bloggar för närvarande på min Padda. Det är ingen höjdare.

Nu har jag hittat en plats där jag kan sitta. Bordet får vara Max 70-80 cm långt och 40 cm brett. Då blir där plats för laptopen och en lampa och kanske en krukväxt. Det kommer att bli perfekt.

Platsen kommer inte att stå i vägen för någonting och den kommer inte att se provisorisk ut. Det kommer att bli perfekt och jag kan skriva inlägg när jag får idéer. Spara inläggen och ha dem att ta till och fylla på när det är dags att publicera. Fiffigt, eller hur?

Nu ska jag bara hitta det där bordet och sen, då kommer allting att funka. Eller? Ja det återstår att se. Jag visar bild både före och efter när det är klart. Ha en fortsatt skön kväll denna sista påskdag 2016. Hoppas ni har haft en härlig påsk. //Ciao.

söndag 27 mars 2016

Rester för resten av påsken

#Blogg100 inläggen
26/100

Har ni också en massa rester i kylskåpet? Förmodligen har de flesta det. Det är ju trots allt bara Påskdagen i dag. En dag i morgon också som är påsk.

Hur gör ni som får det att funka?  Ni som inte står med mängder av mat över. Ibland känns det som att där är mer mat över, än vad där var när jag satte fram det på buffébordet.

Nu när jag är 67, tänker jag att det är dags att lära mig. Om man är tolv personer som ska äta av buffén, så kanske det blir bra om jag tänker sex personer per rätt. Kan det funka tro? Men jag är ju så orolig att maten inte ska räcka! Att det ser futtigt och snålt ut. Tänk om något tar slut? Ve och fasa!  Men det kanske är bra och inga rester att tampas med!!

Ja, jag vet att det är ett i-landsproblem. Det finns ju faktiskt människor som inte har någon mat att sätta på bordet.

Det blev inga rester idag. vi gjorde en jättegod fiskgratäng, sallad och ett glas vitt vin till det. Det var mycket gott kan jag tala om. Just nu är jag både mätt och trött. Jag ska strax ha ett litet hemmaspa. Ett varmt bad med doftande badolja, bastu efter det och sedan en kall dusch. Det ska bli skönt och avkopplande. Jag återkommer i morgon med vilka projekt som är på G här i 37:an. Fortsatt skön kväll alla bloggare och andra också för den delen. //Ciao.lördag 26 mars 2016

Hipp hipp hurra

#Blogg100 inläggen
25/100

Idag är det min födelsedag. Jag tar tjuren i hornen och accepterar sanningen. Jag ställde mig rak i ryggen framför spegeln och sa till mig själv; Grattis Karin, du är nu 67 år. 😎
Så är det, varken mer eller mindre. Bara rena rama sanningen. Jag har ju lite åldersnojja och förtränger min ålder. Nu är det som det är och det känns bra.

Jag tänker strax intaga spisen och göra dagens middag. Ingen påskmat. Nix. Det blir något italienskt och där ingår spagetti och massor med parmesan. Någon gryta till det. Sallad och givetvis rött vin att dricka till. Hoppas ni får en härlig Påskafton. //Ciao

fredag 25 mars 2016

Långfredag avklarad

#Blogg100 inläggen
24/100

Långfredagens buffé är avklarad. Alla var nöjda och jag är trött som ett helt ålderdomshem. Massor med mat över, som vanligt. Suck. Jag lär mig förmodligen aldrig känns det som. Men jag ska nog "få till det" en annan påsk eller varför inte jul? Det är nämligen samma då. Så himla jobbigt med så mycket mat över.

Påskäggen till barnbarnen blev ju ganska roligt. 7:åringen sa; "nä farmor detta vill inte jag ha, jag blev inte ett dugg glad". Alla övriga blev jätteglada och sa "Tack snälla farmor/mormor och jag fick kramar och pussar. Den missnöjde fick ett Lego som han absolut inte gillade!!

OK, sade jag till honom, då får vi väl åka och byta detta till något annat. Perfekt sa denne gosse.

Jag själv, skulle ju aldrig våga säga till min farmor att jag var missnöjd. Det fanns inte i min värld, men jag tycker ändå att det är bra att han sade ifrån.

Fortsatt trevlig fredag. //Ciao

torsdag 24 mars 2016

Nu suger det på riktigt

#blogg100 inläggen
 Nu mina vänner suger det på riktigt. Jag flår runt som en skållad råtta!  Inte bra och definitivt inte roligt. Jag känner mig som en utdriven disktrasa. Och den är sur!!

Jag jobbar med påskbuffén. Tänkte förbereda med lite rätter. Men tjohej, alltid någon skit som gör mig sn'e. Så tröttsamt. Hela livet, precis allting är kaos! Så tröttsamt och frustrerande.

Jag blir både trött och förbannad. Nåja, jag har i alla fall lyckats med att handla hem allt som behövs  precis allt. Även om jag fick fara runt i fyra affärer så finns allt i kylen. Jag har också klarat av fyra rätter till buffén, ni vet sådana som man kan värma upp i morgon. Tjoho!!!

"det var ju ett jävla gnäll" tänker ni kanske, vad vet jag. Dock är det inte menat som gnäll. Inget ont vänner. Inlägg för idag är klart. Dock ligger jag ett efter. Det är jättejobbigt, bara så satans svårt att acceptera. Kram på er alla. //Ciao.


onsdag 23 mars 2016

Det känns jobbigt att ligga back

#Blogg100 inläggen
22/100

Jag ligger efter med en dag. Tycker jag. Utmaningen är ju att blogga 100 dagar i rad. Jag har fått veta att det är OK att ligga efter, det är bara att fortsätta tills man nått 100, men ändå, jag ligger back och det stör mig.

Jag försöker att hitta något intressant att skriva, men det går inte. Tyvärr. Inte just nu i alla fall. Om jag hade varit smart, så hade jag haft en del färdigskrivna inlägg som jag bara kunde komplettera lite och sedan käckt trycka på publicera. Det har jag inte. Tyvärr.

Jag har varit hos frissan i dag så håret är i alla fall OK. Alltid något. Jag har också jagat runt i affärer för att hitta något kul att lägga i barnbarnens påskägg. Det är fem barn som är 21,15,15,7 och 3 + ett bonus för en som strax fyller 18.

Egentligen är det inga större problem för jag har idéer. Jag vill inte lägga en massa godis, det finns ju ändå på påskbordet.

Jag avslutar här, för det blir inte bättre, trots att jag är nöjd med mitt hår och vad jag planerat för påskäggen. Nu ska jag skriva inköpslista för påskmaten. //Ciao och trevlig onsdagskväll.


tisdag 22 mars 2016

Hur skulle det vara med lite ordning och reda?

#Blogg100 inläggen
21/100

Det råder en jäkla oordning i världen. Terrorister som gör livet surt för hederligt folk och en massa annan skit som händer. Det verkar inte troligt att människor ska få lugn och ro. Snarare tvärtom. Allt eskalerar och blir mer och mer.

Mitt i hela skiten av elände går jag omkring och planerar för en trevlig påsk med familj och vänner. Det känns lite andefattigt just nu. Det heter ju att "the show must go on"! Det känns inte så just nu.

Min far har en ful golvlampa där skärmen var av papper. Ingen ville ha den. Ingen. Inte ens på en loppissida där vi skänkte bort den. Då fick jag en snilleblixt när jag satt här hemma. Jag har sebrarandiga gardiner i köksfönstret. 

Jag kan ju klä lampan med det tyget, tänkte jag. Såg  framför mig hur fräckt det skulle bli. Så jag gick till verket. Detta blir en enkel sak, tänkte jag. Bara använda pappersskärmen som mall, klippa ganska exakt och limma ihop det hela. Lika lätt "som att klia sig i huvudet" tänker jag. 

Kyss Karlsson!! Ett litet helvete blev det. Limma ihop delarna med textil-lim! Jo, god middag! Jag hade mer lim på fingrarna än på tyget och resultatet av det blev ju förstås att tyget fastnade hela tiden på mina fingrar.

Det fick bli nål och tråd, men det gick ju det också, fast det har tagit hela eftermiddagen. Resultatet? Nix, icke som jag tänkte. Inte alls, och jag har inga sebrarandiga gadiner längre. Så kan det gå. Som sagt. Rådet jag kan ge är; "lita aldrig på en snilleblixt"!
Du blir ett par gardiner fattigare och får "en smäll på näsan"!

Lampan efter
Lampan före
 Påskris med svart tema
Påskris med turkos tema

Ja kära ni, detta får bli dagens inlägg. Ha en fortsatt skön tisdag. //Ciao

måndag 21 mars 2016

Nu är det dags att planera påsken

#Blogg100 inläggen
20/100

Dags att planera för påsken kanske? Den är lite tidig i år tycker jag, men så är det. Här i min del av Skåne är det ganska skapligt väder. Det är vår i luften, även om det är lite kallt.

I går jagade jag upp mig med att klä påskriset. Idag har jag tittat runt lite bland matrecept.
Vi ska ha en Påskbuffé för hela familjen och några till på långfredagen. Den här buffén måste innehålla både veganskt,  vegeterianskt, gärna något italienskt och något traditionellt. Jag tycker det är roligt att fixa med mat, dock får jag hjälp med det veganska. Det har jag aldrig gjort och det känns som att det inte får innehålla någonting!

Det är en hektisk dag i dag. Rocka sockor bland annat. OK? Men om jag nu rockar sockor alltid, vad gör jag då i dag?  Jag tycker inte det är så viktigt att mina strumpor ser lika ut, jag bär ju alltid boots och då ser ju ingen mina strumpor, eller hur?

Men herre Gud har jag en del vänninor som säger, är du klok, tänk om du råkar ut för något och hamnar akut på sjukhus?!?! Vad ska personalen tänka?? Ja, kära ni som tänker så, personalen skiter väl i mina strumpor, dom ska ju rädda mitt liv, dom hinner väl inte tänka på att mina strumpor är udda! Eller? Det blev kanske ett rörigt inlägg, men det kommer en tisdag i morgon och vem vet, det inlägget blir kanske riktigt bra!

Ha en skön måndagskväll. //Ciao


söndag 20 mars 2016

Att blogga på eller inte?

#Blogg100 inläggen
19/100

Tack alla ni som peppar mig att fortsätta. Stort tack. Dock ligger jag ett steg back och det blir förmodligen fler. Suck, ingen höjdare och lite stressande.

Vad som gör mitt liv och min tillvaro just nu till ett litet helvete är min snart 90-åriga far. Han tar all kraft och energi, jag har skrivit om detta i ett tidigare inlägg. Han är inte som andra gamla människor. Han är för mycket i ALLT!  Han idiotförklarar både mig, min dotter och all personal på boendet. Precis ALL! Vissa blir ledsna och vet inte vad dom ska göra. Jag säger; "svara med samma mynt". Dom blir förskräckta när jag säger så!!

Han är inte dement, ibland lite förvirrad (när det passar honom). Inte någon diagnos på honom. Det är skitjobbigt och vi bli oftast ovänner när jag är där. (Varje dag).  Han tycker jag och min dotter är där alldeles för lite (ca 1 timme/dag) och personalen har ju "alldeles för mycket att göra!). Ingen har tid med honom!!  Han får mer tid än någon annan, ändå är han missnöjd.

Man brukar säga, "ger du ett finger, så tar dom hela handen". Så är det. Tyvärr. Jag har en väninna som är psykolog, hon säger åt mig att jag måste välja mina strider, annars går jag under. Hon har rätt, jag måste välja, men hur fasiken väljer man? Välja det som känns rätt för mig!!

Egentligen hade jag tänkt att skriva om vad jag har sysslat med i dag. Visa bilder jag tagit, men nu blev det ett "gnällinlägg". Sorry, det bara blev så. Hoppas ni får en skön avslutning på denna söndag. Kram till er alla och tack för "peppet" och förslag på tips var jag kan få inspiration.  //Ciao.

fredag 18 mars 2016

Hur firar ni Påsken?

#Blogg100 inläggen
18/100

Hur firar ni Påsken? Traditionellt efter konstens alla regler, med lamm och massor med mer mat, picka ägg och en Påskhare som kommer och gömmer påskäggen som barnen sedan med glada tillrop ska leta upp?

Förr var ju Påsken en stor högtid, ja det är den fortfarande, men firas på olika sätt nu för tiden.
Själv ser jag det som många lediga dagar, träffa släkten och äta gott och om vädret tillåter så är det ju ypperligt att använda dagarna till röjning i trädgården. Eller hur?

Och Påskriset? Är det samma pynt varje år eller varierar ni er? Jag har nytt "färgtema" varje år. I år vill jag ha ett tjusigt Påskris. Jag har sett så jättefina påskägg hos George Jensen. I "silver" och så jättefina. Dyra? Ja, men, jag behöver ju inte har riset fullt med bara George Jensen. Och fjädrarna? kanske lila, turkos eller cerise? Vet inte än. Inga världsliga problem precis, men det är ganska roligt att göra ett fint påskris.

Det är Fredag mina vänner. Trevlig Helg. //Ciaotorsdag 17 mars 2016

En vanlig tisdag!

#Blogg100 inläggen
17/100
Vi har varit i församlingshemmet och ätit sopplunch. Mycket gott som vanligt. Hemkommen tänkte jag försöka planera resten av veckan. Då tänker jag, soppa idag! Det är ju på torsdagar!  Lite förvirrad känner jag mig när min man säger; det är torsdag idag. Herre Gud, då är det ju fredag i morgon!

Ja, ni hör själv, hur i helskotta har detta gått till?  Jag håller ju på att röja, packa och flytta min fars prylar och möbler. Han har ju som jag nämt tidigare, flyttat till typ ålderdomshem. Ge mig styrka i denna kamp, allt ska han ha, precis allt. Detta går inte. Det finns inga planer i luften på att det ska gå.

Här finns ex 2 st garderober. I lägenheten han bodde i hade han 6 st fullknökade med kläder. Allt ska han ha in i 2 st!!!! 75% av kläderna passar inte honom längre, han ska ha dem ändå, han vill visa vad han har för övriga boende och personal!! Han tycker jag är ointelligent som inte förstår det.

I förra lägenheten hade han ca 30 tavlor upphängda i vardagsrummet. Här i nya boende finns en vägg, ca 3 meter, där ska alla hänga!!

Han håller på att driva mig till vansinne. Hur gör man, vad säger man, utan att skrika och bli otrevlig?  Man ska ju välja sina kamper sägs det. Jag vet inte hur man väljer. Det hela slutar med att jag är förbannad hela tiden. Mamma Mia ge mig styrka!

onsdag 16 mars 2016

När det är som det är

#blogg100 inläggen
16/100

När det är som det är och inte som det ska. Godda'' Godda'. Trist som bara den. Adjö Adjö. Det blir inte mer idag. Jag ska samla krafter och peppa upp mig nu. Ett varmt bad med oljor, sen en bastu och en kalldusch efteråt. Det blir nog bra.

Jag ska på tjejmiddag med god mat och gott vin. Kaffe och kortspel. Jag tror dagen slutar bra.

tisdag 15 mars 2016

Nu går det utför

#Blogg100 inläggen
15/100

Nu går det utför i en rasande fart! Då pratar jag inte om slalom, Nix, jag pratar om mitt bloggande. Det går inte alls bra. Suck.

Hjärnkontoret har klappat ihop totalt. Det står TILT i pannan också. Vet inte vad jag ska skriva om, jag har ingen som helt inspiration eller idéer och det är väldigt tråkigt för denna Karin med K.

Så kan det bli ibland, ja inte bara ibland utan ganska ofta faktiskt. Det är jättefint väder, ingen blåst och solen har varit på sin bästa humör, men ändå totalstopp. Jag har haft "häcken full" hela dagen med min gamle far som inte klarar sig själv längre, han har fått flytta till äldreboende, förr i tidens ålderdomshem och det gillar han inte. Han styr och ställer med alla och accepterar inte de regler som gäller. Mycket tröttsamt och tråkigt för personalen som är utrustade med änglars tålamod. Suck.

Hoppas ni får en skön kväll. //Ciao


måndag 14 mars 2016

Vad är intressant läsning?

"Blogg100inläggen
14/100

Vad är intressant läsning och vem avgör? Förmodligen läsaren. Vem annars? Jag skriver ju inte så intelligenta inlägg precis, men även lite löst pladder och tjafs kan ju också vara kul att läsa.

Just idag, denna måndag känns det trögare än vanligt!  Tyvärr, men det är smällar jag får ta, om jag vill fortsätta med de här hundra inläggen. Jag tänkte när jag anmälde mig att ett inlägg om dagen ska nog fungera. Det funkade ju 2015, så varför inte?  Nu är hundra jättemånga, fler än jag mäktar med, känns det som. Det är inte väder att fotografera något i trädgården. Där är inget mer än löven från i höstas och det vet ju alla hur trista de ser ut. Det blir inte bättre än så här denna fjortonde dag. //Ciaosöndag 13 mars 2016

Lagar ni era strumpor?

#Blogg100 inläggen
13/100

Ja, jag vet att det är söndag och att man ska mysa med familj och vänner, gå en promenad och sedan tillaga en härlig söndagsmiddag idag.
Men jag undrar ändå;
Finns det någon som lagar ett hål på strumpan idag? Sy i en knapp i skjortan eller blusen gör jag om jag har sådan otur att knappen ramlat av. Oftast sitter det ju en extra knapp isydd någonstans i plagget. Vilket är bra, för då slipper jag att jaga runt efter en knapp som passar.

Men strumpor med hål i kastas. Kastar man då bara den håliga så har man en del udda strumpor i lådan, om man inte köper ett antal av samma sort. Som jag gör. Ganska praktiskt, i synnerhet när man tar ut en massa från tvättmaskinen och ska para ihop rätt strumpa med sin maka. Shit vad jobbigt det är.  //Ciao.

lördag 12 mars 2016

När Ångesten gör entre

#Blogg100inläggen
12/100

Det är lördag och i min del av Skåne har vi ett strålande vackert väder. 

Och som blixten från en klar himmel gör Ångesten entré! Den tar ett stryptag om halsen och gör mig yr. Hjärtat bultar, det flimrar för ögonen och susar i öronen. Jag försöker andas lugnt men det är jobbigt. Det går liksom kalla kårar genom hela kroppen och sen plötsligt! försvinner den lika snabbt som den kom, i bästa fall, men ack så tröttsamt och jobbigt det är.

Ångesten är ingen VÄN kan jag tala om. Den är en riktig elak fan som vill folk illa. Passa er för den.
Det gäller att fokusera med blicken, andas långsamt, inte superventilera, prata lugnt med sig själv. Ta det lugnt, inte rusa iväg i tankarna.

Det händer att den slår till när jag är ute på Köpcentra t.ex. Det känns då som om jag går vid sidan om mig själv. Mycket obehagligt, jag får säga åt mig "kom nu Karin så går vi ". Suck så satans jobbigt.

Detta kan hända ett par gånger om dagen och det kan gå ett par veckor innan han slår till, men jag vet aldrig när. Bara POFF så händer det.

fredag 11 mars 2016

Äntligen Fredag?

#Blogg100 inlägg
11/100

Känner ni så? Att fredagen är extra välkommen? Slutarbetat för denna vecka och njuta av kommande helg? Koppla av med familj och vänner eller bara vara själv, vad vet jag.

Nu har jag jobbat i en vecka. Sista dagen på ett tag. Nu ska jag fixa lite hemma. En hel del ligger på "vänt" kan jag säga.

Som jag tidigare har skrivit så är jag ju "pensionär" och jag planerar att ta tag i det och börja vänja mig vid detta faktum. Det blir nog inte helt enkelt, men jag ska verkligen försöka. Att "äga" och ha "fullt upp", vad nu det innebär.

Det har varit en hektiskt vecka den här, massor med "strul" och annat tjafs så jag är ganska trött faktiskt.

Brukar ni ha lite extra "mys" på fredagar? Något extra brukar väl de flesta fixa. Jag tänker inte fixa ett dugg har jag bestämt mig för. Jag är trött redan nu, så det får bli "hämtemat" idag. Pizza eller något. Vin däremot orkar jag köpa, så det kommer jag att göra.

Hoppas alla får en underbar helg. //Ciao

torsdag 10 mars 2016

Att inse sanningen

#Blogg100inläggen
10/100

Att plötsligt inse sanningen att man är pensionär! Har ni råkat ut för det? Har ni accepterat detta faktum? Eller de flesta av er har långt dit?

Jag har lite svårt att acceptera detta. Jag förtränger det hela tiden. "Blanda inte ihop mig med pensionärer" säger jag allt som oftast. Jag kan säga till familjen när jag varit någonstans "men Herre Gud, där var ju bara pensionärer"!! Men du är ju själv pensionär brukar min dotter säga. Va? Jag? Är jag?

Jag har ju inte tagit tag i min 60-årsdag ännu! Jag planerar för den fortfarande. Vänner säger att det är ju underbart att vara pensionär, du äger din tid, du gör vad du vill, om du vill, får jag höra. Typiska kommentarer från pensionärer är "tiden flyger iväg, jag har fullt upp hela tiden"! Jag frågar "vad gör du då"? "dagarna bara rusar iväg" fortfarande inget svar på min fråga. Jag frågar igen och får svaret "det är fullt upp hela tiden"!!! Vad är "fullt upp" undrar jag igen, svaret är "det är fullt upp"!! Jag ger upp att få svar på min fråga, men jag undrar och grubblar på vad som är "fullt upp".

Det är inte så att jag är patetisk och försöker se ut som en fyrtioåring eller beter mig som en tonåring. så är det absolut inte Ve och fasa för att "vilja men inte kunna". Så illa ställt är det inte med mig. Det är bara att jag inte hängt med i åren!

Jag har nu kommit fram till att det är väl bara att inse "att jag ska fylla 67 år snart. (om
2 veckor) Det ger mig lite "lock för öronen och fladder i blicken" när jag säger det åt mig. Jag måste upprepa ett par gånger men känslan är obehagligt. Detta ska jag arbeta med har jag bestämt mig för.

Jag jobbar fortfarande, en vecka då och då, vid behov på min "gamla arbetsplats". De ringer och frågar om jag kan komma när någon är sjuk eller någon vill vara lite extra ledig eller ha semester.
Hittills i år har jag arbetat mellan nyår och trettonhelgen, vecka 8 när det var sportlov och nu denna vecka 10. Jag har även lovat att arbeta vecka 29 och vecka 31.

Kanske dags att börja "äga" och "ha fullt upp"!! Vad säger ni? Hur gör man?

onsdag 9 mars 2016

Trögstartad eller bara förvirrad

#Blogg100inläggen
9/100

Jag velar lite fram och tillbaks angående att blogga.
Jag hade ju lite problem igår med att skriva. En av anledningarna är nog att jag "kom lite snett igång" att blogga. Jag har inte varit hemma och bloggar därmed på Padda eller annan dator. Känns lite stressat och så kommer jag inte åt mina bilder som ligger huller om buller.

Jag är ju ingen toppbloggare och kommer aldrig att bli. Det gör ingenting. Jag tycker det är kul ändå, även om det inte blir så himla bra.

Men vet ni, i många bloggar jag läser kan jag bli alldeles matt. Himmel så mycket folk skriver och vilka fantastiska bilder folk lägger in. Vissa av bloggarna lägger också in bilder på sina fantastiska hem. Så otroligt vackra och smakfulla. Till och med maten de lägger in bilder på är vacker!

Är allt detta på riktigt? Är det verkligen så fantastiskt som de skriver? Jag bara undrar.

Hos mig är det stundtals ganska rörigt och stökigt och ibland ser matrumsbordet ut som en mindre "verkstad"! Där ligger allt mellan himmel och jord och jag får fösa undan för att få plats med min kaffemugg. Jo, så är det. Jag kan också tala om att det tar max 10 minuter att röja upp där! Ändå läggs här en massa "saker" så länge! Gör ni så också?

tisdag 8 mars 2016

Den åttonde dagen

8/100
#Blogg100inläggen

"Och på den sjunde dagen vilade han". Och jag är trött som ett helt ålderdomshem på den åttonde dagen!  Här är något som inte stämmer!  Jag har nog gapat över för mycket. Bara för att jag bloggade 100 inlägg förra året så innebär inte det att det var bra, inte ens av intresse, men.....

OK, jag lägger nog ner projektet. Känner att jag är en katt bland hermelinerna. Alla är jätteduktiga tycker jag. Engagerade och intelligenta inlägg. Inget gnäll och jämmer. Bara jättebra.

Jag ska sova på saken och se vad som händer i morgon. //Ciao.

måndag 7 mars 2016

Det här ser inte bra ut

7/100
#blogg100inlägg

Nä, det här ser verkligen inte alls bra ut. Känns inte riktigt bra i heller. Att klara av 100 dagar när det bara är den sjunde dagen i dag, det känns som om det är dömt att misslyckas redan nu.

Förra året klarade jag av ett inlägg om dagen i hundra dagar, även om inget av inläggen inte var av något större intresse för någon, så gjorde jag det.

Jag har en massa i huvudet, men det blir mest  kattskit när jag skriver. Jag har även problem med att lägga in Blogg100 loggan och dessutom länkar jag förmodligen mina inlägg fel. Suck.

Nåja, det får bli allt för idag. Trevlig kväll till er. //Ciao.


söndag 6 mars 2016

Söndag med snöblandat regn och städning

#blog100 inläggen
6/100

Vad gör ni en söndag som denna?  Jag hade stora planer för denna dagen, av någon anledning blev det inte så. Det blev och är fortfarande röjning i källaren. Suck, det ska ju göras men fy så trist det är.

Förhoppningsvis blir det bra när det är klart. Det är makalöst vad mycket konstiga saker man sparar. Saker som man aldrig kommer att använda. Vissa är sparade i minst 25 år! Har ni också det så i era källare eller på vinden?

Sedan vet jag ju av erfarenhet från tidigare röjningar, att det tar inte många veckor som man sen behöver just den prylen!

Så är det. Lagen om all jävlighet kanske, vad vet jag. Detta får bli allt för idag, jag återgår till källaren och röjer lite till och sedan blir det lite förberedelser inför dagens middag.  //Ciaolördag 5 mars 2016

Vad gör ni en lördag?

5/100
#blogg100inläggen

Vad gör ni en lördag i början på mars? Här hos mig är det blåskallt och lite mulet. Jag har tillbringat ett par timmar i Malmö med några härliga väninnor och käkat lunch på en Kinarestaurang. Ett glas vin till maten och massor med goda skratt. Så ska det vara när man har det bra tycker jag.

När det gäller morgondagen så har vädermannen/kvinnan hotat med ett riktigt skitväder här i södra Skåne. Regn, blåst och kallt och som pricken över i:et ska det bli snöblandat på kvällen. Ingen höjdare. Detta innebär att jag kommer att städa och tvätta hela söndagen. Absolut bästa vädret för marktjänst om ni frågar mig.

Nu ska jag försöka komma på något gott att äta ikväll. Kycklingfile är framplockat ur frysen. Det finns ju massor man kan göra med kyckling så jag ska googla runt och se vad det blir jag tillagar. På TV är det Mello och den kan jag både ha och mista, som man säger, men de flesta tittar på det och har åsikter.

 En bild från Trädgårdsmässan som pågår
i Malmö denna helgen

Önskar er en trevlig och skön lördagskväll.  //Ciao

fredag 4 mars 2016

Skomakare, bliv vid din läst

#Blogg100inlägg
4/100

Det finns ett ordspråk som säger "Skomakare, bliv vid din läst. Det gäller nog mig också, även om jag inte är skomakare. Det här med att blogga och länka och lägga in käcka och trevliga inlägg är något jag vill, men oftast "skiter det sig" någonstans på vägen! Varför vet jag inte, det bara är så.

Har ni senaste versionen av datorer och program och en superfin kamera med många olika objektiv? Det har inte jag. Jag vill gärna ha, men så länge jag inte kan hantera dem jag har, så tycker jag det får vänta. 

Jag har Windows7 i min Laptop och den är en helt vanlig Packard bell och en liten kamera som heter Canon. Det står 5x optical zoom och 16.0 MEGA Pixels på den. Den är rosa som om det skulle hjälpa! Men den är snygg. Den är liten och där finns en hel massa saker jag kan ställa in på den, men jag fattar icke hur! Normalt är jag inte trögtänkt, men när vi kommer in på det  tekniska, då blir det tvärstopp på hjärnkontoret. Jag blir yr och har absolut inget tålamod alls.

I datorn finns det massor med foton jag har tagit, men spridda lite här och var! Jag tänker att jag ska samla i mappar snyggt och prydligt men av någon anledning så blir det inte så. Suck.

Jag har en Iphone 6 som jag har en massa bilder i. Svåra att hitta och jag kan inte lägga in ett foto direkt från min Iphone, vet inte varför. Det går kanske inte. Jag kanske måste lägga in dem i datorn först. Jag har även en "Padda" som jag ibland bloggar ifrån och ifrån denna kan jag av någon anledning inte länka till bilder!

Nu räcker det med gnäll. Det är Fredag och det är alltid bra tycker jag. Även om vi här i min del av Skåne har ett ganska grått och småruggigt väder så är det ju trots allt Fredag. Tummen upp på det.

Nu vet ni detta om det kan vara till någon vägledning när det gäller mig och mitt bloggande. //Ciao

torsdag 3 mars 2016

Hur har ni det i hallen?

Inlägg 3/100
#Blogg100

Hallen? Hur ser det ut hos er? Har ni stor eller liten hall? Jag har en väldigt väldigt liten hall. Knappast lönt med en så liten hall, men den finns där och går inte att göra större, tyvärr. De flesta har väl en dörrmatta precis innanför dörren, precis som jag har. Alla står på den när de tar av sig skorna och kommer det mer än en person samtidigt så blir det trångt.

Folk tror inte man får trampa på golvet med skorna på. Jag säger att det är OK, eftersom det blir trångt. Jag har löst det med att köpa en lång dörrmatta, men folk står ändå kvar precis innanför dörren! "gå längre in i bussen" säger jag då käckt, men det är trögt.

Så här liten är min hall

Ja, vem frågar jag? Förmodligen bara rakt ut i luften. Här är inte någon ström av läsare till den här bloggen, om jag säger så, men visst skulle det vara roligt om någon läste och gav en kommentar ibland. Både ris och ros.

Jag skriver ändå, för mig själv, ser bloggen lite som en "att göra"-lista kanske, ja varför inte? Jag får ju en massa infall emellanåt, jag glömmer bort dem och då är det ju bra att ha dem på print och ta tag i dem när andan faller på.

Jag har anmält mig till Blogg100 i år igen. Igår länkade jag inlägget till #Blogg100, men det är tydligen inte tillåtet. Suck.

Nu ska jag strax börja förbereda för dagens middag. Spagetti med köttfärssås och massor med riven Parmesan, hemgjord tomatsås, sallad med mozarella, basilika och körsbärstomater. Så får det bli idag.

Hoppas ni har en härligt torsdag. //Ciao


onsdag 2 mars 2016

Andra dagen

2/100
#Blogg100

En andefattig rubrik, men det kan inte hjälpas. Så får det bli.
Jag har precis kommit hem från Danmark och känner mig ganska trött

tisdag 1 mars 2016

Första dagen

1/100
#Blogg100
Dags för ny utmaning med att blogga 100 dagar i sträck. Minsann. Sitter lite illa till därför att jag befinner mig i Danmark och min dator finns hemma i Svedala. Försöker dock lägga in ett #Blogg100-inlägg via min padda. Funkar det så gör det, annars får det bli i morgon när jag är hemma igen. Jag är i Menstrup på Själland och vädret är ingen höjdare, tyvärr.
Det var också så att jag tänkte blogga från den bloggen jag kallar Spridda Skurar. Klurade inte ut var jag har den, så det får bli från Karin med K.

Ska bli intressant att se hur detta går. Hoppas alla har en bra tisdag och att ert bloggande fungerar.
Jag återkommer i morgon och hoppas ni har det gott och mår bra.