onsdag 21 augusti 2013

Nu ska det bli allvar

Ja. det är min ambition i alla fall.

En vänlig själ sa till mig häromdagen "har du slutat blogga"? Jösses, någon har/läser min blogg! "Ja, det gick inte, det blev mest gnäll" svarade jag. Ingen orkar väl med att läsa en massa gnäll? "Jo, du gnäller så roligt, det är kul att läsa din blogg". "Men jag har ju inga bilder", säger jag. "Det gör inget, det är roligt ändå"! Men tack så mycket. Det värmde gott kan jag tala om.

Från första början hade jag en blogg på Aftonbladets Bloggportal i ca 2 år. Då hade jag inga problem, jag gjorde inlägg dagligen, utan bilder, men en del sådana där Smylies ni vet. Jag hade läsare som kommenterade och gillade. Vissa var personer jag kände men de flesta var okända för mig.

Så kommer den dagen när AB bestämmer sig för att lägga ner sin Bloggportal för privatpersoner. Då började mina problem.

Jaha, vad gör jag nu? Jag vill ju blogga och jag tycker det är roligt. Jag startade bloggar både här och där. Det gick inte. Jag fick skrivtorka. Ett av ställen jag bloggade på var Amelia. Herrejisses! Där var jag en "katt bland hermelinerna". "Kom inte hit och tro du kan blogga" ungefär så. Där styrdes "vanligt folk"-bloggarna av ett gäng bloggerskor som hade någon slags inbördes beundran. Åtmindstånde upplevde jag det så och stängde ner den bloggen efter bara ett par månader.

Jag fortsatte att hatta hit och dit. Fastnade här på Blogspot.com. Här är inte svårt att skriva inlägg eller lägga upp bilder. Att jag inte fixar bilderna beror inte på Blogspot.com, de beror på att jag är en "fubick"! Men jag kan, om jag anstränger mig och hittar mina bilder!

Däremot har jag mycket mycket stora problem med att få en snygg design på bloggen. Jag fattar helt enkelt inte hur jag ska göra! Hur svårt kan det vara? Där är mycket bra info om hur man går tillväga, men jag är blockerad på hjärnkontoret. Så är det. Tragiskt men sant.

Nu har jag bestämt mig. På riktigt och allvar. Jag startar en ny blogg här på Blogspot.com.

Karin i Svedala, Vänsterhänt och Spridda Skurar får gå i förtidspension. Så får det bli. På riktigt. Jag börjar helt enkelt om från början.

Jag läser en massa andras bloggar, vissa byter bloggplats eller namn och då "länkar de över" till den nya! Mama Mia, det kommer jag inte att klara av och lika bra är det. De inläggen jag gjort behöver inte "gå i repris", det kan vi väl vara överens om, eller hur?

Vissa av de få bilder jag har lagt in i de tidigare bloggarna kan kanske användas igen. Om jag hittar dom!

Bara kanske. För vid ett bloggtillfälle när jag skulle lägga in en bild och det inte funkade, hur jag än försökte, blev jag till slut så förbannad att jag kastade hela bildmappen i papperskorgen! Jo, så gjorde jag.

En kunnig person har sagt till mig att jag kan plocka upp dem ifrån papperskorgen igen. Jasså, hur gör man då? Detta får jag klura ut.

Men som sagt, jag startar en ny blogg igen. (man får ju inte ge sig). Nya bloggen kommer helt enkelt att heta Karin. Karin med K.

När den är klar att publicera vet jag inte, men den kommer, utan tjusig design, dock en design gjord efter bästa förmåga.  Tack för nu och Ciao//Skicka en kommentar