onsdag 1 februari 2012

Mitt i veckan

Onsdag, mitt i veckan och bara imorgon också, sen är det fredag. Det är väl snudd på "hål i huvudet" att resonera såhär, men, suck.. tröttsamt med kyla och snö. Det snöar här i Svedala. Inte några mängder men i alla fall. Det finns ett skånskt uttryck som säger "det är så dags att komma med hö, när hästen är dö". Lite så känns det, snöa nu? Har det inte snöat innan så kan det kvitta. Nog om gnäll.

Dags att göra något. Vad? Ta hand om sig själv kanske. Håret ser inget vidare ut, händerna är torra, fötterna skriker efter ett fotbad och lite pedikyr. Kläderna, ja kära ni kläderna, dom är också trötta, trista och lite urtvättade. Så är det. Dags att "styla sig" kanske? Då behövs kraft och energi. Oj, kan det vara så? Hoppsan,här flödar gnället.

Jag drar djupa andetag och börjar om ifrån början. Denna tisdag är på väg att dra sig tillbaka. Jag har gjort vad jag kunnat för att den skulle bli bra. Den blev vad den blev, sån´t är livet, men jag är frisk, har jobbat, hjälp mina kunder, varit trevlig mot arbetskamraterna och när jag kom hem så lagade jag mat till min man och mig själv.

Jag försöker tänka lite på vad som ska ske i trädgården så fort det blir möjligt. Det är roligt och vilsamt för själen att tänka på trädgårdsarbete, blommor, växter och annat som ska vara där. Jag har stor hjälp av min dotter när det gäller trädgården, eller för att vara riktigt uppriktig, det är hon som har blygsam hjälp av mig. Hon sköter tankearbetet och planeringen och jag säger ja, "tala om för mig vad jag ska göra, så gör jag det". så är det.

Planer på gång?
 Ja, kära ni, vad månde bli av detta?


 Och detta?

Och här då?


Ja, som ni ser, här behövs någon som kan trolla. dessa bilder är tagna när vi flyttade hit. Renoveringen av huset tog hela våren och sommaren. Trädgården fick stå på undantag. Nu denna vår är trädgården prioritering ETT. Vissa saker hände förstås, bilder på de kommer vid ett annat inlägg. Ha en fortsatt skön kväll. Ciao
Skicka en kommentar