lördag 4 april 2015

Påskafton


#blogg100
Inlägg nr 35
Så kom den! Påskens hektigaste dag. Hos mig. Idag kommer 14 personer. Äldst är snart 89 år och det är min pappa. Yngst är minsta barnbarnet och hon är 3 år till sommaren. Ett underbart litet charmtroll som älskar mat. Däremellan har vi 2 st som bli 15 år, en som fyller 7 i sommar, en som precis fyllt 20.  Vi andra är vi från 36 till 66. En salig blandning med andra ord, men ett spann från 1926 och till 2012. Ganska häftigt och vi har roligt.

Nu är läget så hos mig.
Full koll på vad som händer. Potatisgratäng och rotfruktgratäng står i ugnen. En broccolipaj är precis klar. Grönsallad är på gång. Bröd bakat kl 09.00 i morse. 

Äggen är kokta. Dekorerade med majonäs och kräftstjärtar, goucamolle med räkor, några utan dekoration. Tomat, basilika och mozzarella står på ett fat. Sill upplagt (köpt på burk). Kött och kycklingfilé skivat och lagt på fat. köttbullarna ska strax värmas och kryddas lite extra samt prinskorvar ska också stekas. Det vegetariska ska värmas upp bara. Brödet, det hembakta och det köpta ligger i brödkorgar. Tårtan ska bara läggas ihop och det gör jag när kaffet rinner ner. Alltså senare.

Tjoho, nu kör vi vänner. Trevlig påsk alla.Inga kommentarer: