lördag 16 maj 2015

Det här med ordning och reda

#blogg100
Inlägg nr 77

Hur har ni det med ordning och reda? Ni vet det där talesättet; Var sak har sin plats. Är det så hemma hos er? Var sak har sin plats. Jag har en vision om att vi ska få det så, en dag.

Här hemma är vi specialister på att lägga saker "här så länge". Lägga tillbaks det sen. Så fort jag har blåst av allting här hemma och vi får tomma ytor så läggs det saker där. Vips! det tar inte många dagar förrän hammare, skruvmejslar och lite spik, skruvar och en tumstock ligger på matbordet. 

En borrmaskin ligger på skänken i matrummet., annat ligger lite varstans och all reklam! hamnar på en stol så länge, tomma blomkrukor som ska till källaren, vaser, skålar som används ibland, osv. Varför blir det så? Varför kan man inte lägga tillbaks prylarna på sin plats?

Det här med att sprida ut prylarna lite varstans resulterar också till att man inte hittar det man ska ha, när man behöver det. Mycket irriterande.

För att inte nämna källaren och verkstaden som finns där nere. Herre Gud! Man hittar ingenting. När maken sen en dag tar tag i sin verkstad och "röjer", då dyker det upp en massa saker som varit saknade och nya har blivit införskaffade. 

Ett exempel är den här prylen man skär små lister med, typ tavellister, en sådan är ju bra att ha någon gång. När han "röjde" sist, visade det sig att nu har vi tre styck sådana. Jodå, så är det och det inte bara den, vinkelslip har vi också ett antal och gummiklubbor, flera stycken, "Tapetnerplockare" har vi två styck!! Behöver man mer än en, om ens det?

Så har vi det emellanåt. Det tar inte lång tid att ställa saker och ting på plats, det går ganska fort, men steget att göra det, det är lååångt.

Ha nu en härlig lördag. Hoppas vädret är bättre där ni bor. Här i Svedala är det gråmulet, men inget regn, ännu.

Inga kommentarer: